RECONEIXEMENT D'EMOCIONS, PRÒPIES I DELS ALTRES
Tens por a dir que tens por? De què tens por?


EL DIR DE LA GENT
`Els personatges d’aquests contes reconeixen la por com el límit de les seves capacitats per suportar i comprendre el que els està passant. Quan se senten confiats comencen a reconèixer els seus sentiments i la por comença a desaparèixer. El Pere té els reis que estan esperant fins on arriba, la llebre compta amb els amics que li donen suport, la Salma i el Hamal compten amb l’escola...Mesela i Naïm. Què fa parlar a la Salma al final del conte?
La Salma i el Hamal són dos nens refugiats de la guerra de Síria. Han patit molt des que van perdre els pares i casa seva. Salvats per la Creu Roja, són acollits en una escola. Un dia es decideixen i expliquen la seva història. El nen la narra i la nena fa moure les figuretes a la pantalla. Al final, la Salma parla per primera vegada des que va arribar. Potser ha començat a confiar. Són dos nens molt valents.En Pere sense por. Per què torna feliç a casa el Pere?
En Pere no sap què és la por i surt a buscar-la. Després d’enfrontar-se amb diverses proves, finalment coneix la por quan es veu amb el cap als peus.La llebre poruga i l'eruga que no s'arruga. Què fa la llebre quan té por?
Una eruga entra al cau d’una llebre i, al sentir que dins el cau la seva veu ressona molt, juga a fer por i espantar la llebre i la resta d’animals. Finalment, la granota, que té la veu molt greu, serà qui espanti l’eruga i la faci sortir del cau.