Contes per compartir contra l’assetjament escolar

Una mà de contes us presenta una proposta dedicada a un tema que ens interessa a tots: l’assetjament. Destinada a tots els públics --petits, grans, famílies, mestres...--, aquesta producció ha comptat amb l'assessorament del Departament d’Educació. I a més de una sèrie de contes centrats exclusivament en el tema del assetjament, també podreu accedir a una selecció de títols relacionats escollits de la mateixa col·lecció del programa. Així mateix, us facilitem documentació sobre la metodologia de treball que hem fet servir.

https://www.ccma.cat/tv3/super3/contes-per-parlar-dassetjament/en-fullaraca-un-monstre-molt-tendre/coleccio/14010/5787192/


Amb guió de Teresa Duran i il·lustrats per Pere Puig, aquests nous capítols inspirats en la literatura infantil i en els contes populars recreen alguns dels conflictes mes freqüents en les situacions d’assetjament. Prenent com a referencia al psicòleg noruec Dan Olweus --pioner en l’estudi d’aquet tema--, l’equip del programa ha fet servir el seu Cercle de l’Assetjament Escolar com a model per elaborar l’estructura dramàtica de cada un dels contes.En un conte hi pot cabre el món sencer. És per això que els podem fer servir per explicar moltes coses. Els personatges dels contes, com les persones de veritat, a més de ser feliços i menjar anissos, també s’enfaden entre ells, es barallen, tenen por, es posen tristos, enrabiats i, de vegades, no saben explicar per què.Potser si els escoltem amb atenció, ens poden ajudar si tenim algun problema de veritat.