Una mà de contes El blog del programa

03/06/2019
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Jocs Florals
El teu conte es pot convertir en un capítol de "Una mà de contes" participant en la categoria Conte audiovisual il·lustrat dels VI Jocs Florals Escolars de Catalunya. Si vols saber com, consulta les bases i si et vols inspirar pots veure els capítols de "Una mà de contes" adaptats dels guanyadors i finalistes d’altres edicions. Entre tots fem Una mà de contes. La imaginació és a les teves mans!

null
Bases del concurs


null
La girafa Fari perd les taques
Primer Premi Jocs Florals Escolars 2018


nullnull

Finalistes Jocs Florals Escolars 2018


null
Mesela i Naïm

Primer Premi Jocs Florals Escolars 2017


null
En Bao i els seus amics

Primer Premi Jocs Florals Escolars 2016 Barcelona


16/05/2019
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Jocs Florals
FEM UNA MÀ DE CONTES. JOCS FLORALS

Aquest és el conte "En Bao i els seus amics" de l'escola Pere Vila de Barcelona.
Per primera vegada en la història dels Jocs Florals s'inclou la categoria audiovisual. Convocat per aquesta edició només a la ciutat de Barcelona, el premi consisteix en la producció del projecte guanyador com a capítol del programa Una mà de contes de Televisió de Catalunya, en col·laboració amb els alumnes i l'equip docent de l'escola que l'ha presentat.


A la fotografia, l'alcaldessa de Barcelona al costat dels guanyadors de les diferents categories el dia del lliurament de premis, els alumnes de l'escola Pere Vila, guanyadors de la categoria audiovisual i el director del programa.


Una mà de contes a classe
Com es va fer En Bao i a els Seus amics. Pots muntar el teu plató a classe per gravar els teus contes. Si vols veure més detalls visita el web de l'escola Pere Vila de Barcelona.
08/02/2018
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Jocs Florals


Mesela i Naïm, el conte guanyador de la passada edició dels Jocs Florals Escolars, categoria conte il·lustrat, ha estat presentat en públic pels seus autors, els alumnes de l'IE Daniel Magrané de Jesús, al Baix Ebre. Davant els alumnes i companys del mateix col·legi, pares i familiars, autoritats i professorat, els autors del conte van explicar tot el procés de treball que els ha portat a la producció d'aquest nou capítol d'Una mà de contes. Si us voleu fer una idea podeu visitar l'espai del nostre web contes entrellaçats clicant el text i animar-vos a participar a la pròxima edició del Jocs Florals Escolar.Després de posar en relleu la necessitat d'entendre a les persones que pateixen persecució i injustícies i de la importància de treballar en equip, es va projectar el conte i tots els components del grup van cantar una cançó. El proper objectiu: fer arribar el conte als nens que es troben en els camps de refugiats de Grècia. Un taller amb l'ONG Provocant la Pau que ajuda a aquests nens, va inspirar aquesta història que esperem que gaudiu.Per veure el conte Mesela i Naïm
20/06/2017
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Jocs Florals
L’any passat Barcelona, de la mà d’en Bao i els alumnes de l’escola Pere Vila. I gràcies a la bona feina que van fer, aquet any Catalunya. Ara de la mà de Mesela i Naim, l’obra guanyadora a la categoria Conte Audiovisual Il·lustrat dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, realitzada pels alumnes de l’Institu Escola Daniel Magrané de Jesús-Tortosa. Felicitats!!Per unanimitat del jurat, el premi ha estat atorgat a l’obra Mesela i Naim, per haver sabut compaginar una tècnica clàssica com ara el teatre d'ombres, amb una estètica futurista pròpia de la imatge electrònica, en el tractament d’un tema d'actualitat com el dels refugiats.El premi ja el sabeu: produir un nou capítol d’Una mà de contes a partir de l’obra premiada i en col·laboració directa amb els seus autors i amb els professors de l’escola guanyadora. Així començarem el pròxim curs revisant el guió per donar-li un format televisiu, planificant i preparant tot el material necessari per la gravació que farem abans de les vacances de cap d’any i organitzant la presentació del nou capítol, per l’estrena de la primera emissió durant el primer trimestre del proper any. Tenim feina pel davant. Ànims als guanyadors i felicitats de nou.

24/05/2017
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Jocs Florals
En Bao fa amics ajudant als nens i nenes a cuidar-se la vista. Recordeu el conte del Bao? L’heu vist ja? L’Alfons Bielsa si que l’ha vist! I li ha encantat! L’Alfons Bielsa és el president del Col·legi d’Optometristes de Catalunya, tot un expert en la vista, i quan va veure el conte del Bao va decidir que volia conèixer els autors que van donar-li vida. Què lluny que ha arribat la fama del nostre amic Bao!Acompanyat per l’equip del programa, l’Alfons ha anat a l’escola Pere Vila per trobar-se personalment amb les nenes i nens de les classes 2B i 2C per felicitar-los i parlar sobre com cuidar-se els ulls.Sabíeu que les pantalles dels aparells electrònics com ara els mòbils, tabletes, ordinadors i televisors emeten una llum blava que fa que els nostres ulls i el nostre cervell tinguin la sensació de que es de dia, encara que sigui de nit! Per això es millor no fe servir pantalles quan ens anem a dormir si volem descansar be i aixecar-nos el dia següent amb més energia!Si vols saber mes coses sobre la cura dels ulls fes-li una visita al Bao al apartat de contes entrellaçats de la Biblioteca del nostre web i de pas dibuixa unes ulleres divertides fen servir el taller de dibuix. Entre tots farem una col·lecció fantàstica !!A què espereu? Veniu a dibuixar i uniu-vos al cercle d’amics d’en Bao! I recordeu de cuidar la vostra vista!
01/06/2016
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Jocs Florals
Una mà de contes ha col·laborat en la creació d'una nova categoria -Contes audiovisuals- dels Jocs Florals Escolars que cada any convoca el Consorci d'Educació de Barcelona.

La Filmoteca de Catalunya ha acollit, l'1 de juny, l'acte final d'aquesta convocatòria, amb la projecció dels 5 treballs audiovisuals seleccionats -entre una cinquantena de presentats- com a finalistes. La Sala Laya de la Filmoteca s'ha omplert amb nens, nenes i mestres que han estat espectadors privilegiats de les seves pròpies creacions. I han seguit la projecció amb l'emoció de veure en pantalla gran les seves realitzacions, però també amb el neguit de saber si el seu conte seria el guanyador, que es donaria a conèixer al final de l'acte.

Els cinc contes audiovisuals finalistes han estat:

En Max i el dinosaure volador. Escola Cervantes. 3r de primària
En quin pot hi haurà la sal?. Escola Turó del Cargol. 1r de primària
El cervató. IEA Oriol Martorell. 1r de primària
L’avi i el seu record. CEE La Ginesta. Educació especial
i EN BAO I ELS SEUS AMICS . Escola Pere Vila. 1r de primària, que ha estat el GUANYADOR de la categoria Conte audiovisual dels Jocs Florals Escolars de Barcelona 2016.

Els guanyadors tindran un premi ben especial: el conte serà produït i emès per TV3, i passarà a formar part de la col·lecció d'Una mà de contes. Això es durà a terme amb l'estreta col·laboració de TV3 amb els nens, nenes i mestres que han creat el conte, com han recordat Manuel Barrios -director del programa- i Anna Manso, escriptora i guionista, que ja han quedat amb els responsables de l'escola Pere Vila presents a l'acte per posar-se a treballar el més aviat possible.

Us mantindrem informats. De moment, volem felicitar a tots els participants per la creativitat mostrada amb els seus contes audiovisuals.

Podeu completar la informació en els enllaços següents:

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Consorci d'Educació de Barcelona
Escola Pere Vila
Info K del Súper3|

Enllaços patrocinats