Dimarts, 27 de març, “Pòlio, crònica d’una negligència”, es projecta a la Universitat Harvard (Estats Units). És una producció de TV3 dirigida per Montserrat Armengou i Ricard Belis que explica com les autoritats franquistes van negar, durant molts anys, l’administració d’una vacuna que hauria pogut evitar les terribles conseqüències que van haver d’afrontar milers de persones a tot l’estat espanyol. La sessió, que comptarà amb la presència de la codirectora Montserrat Armengou, està organitzada pel Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Harvard, l’Observatori Cervantes de Harvard, l’Institut Ramon Llull i la Universitat de Massachusetts Armherst.
L’endemà, dimecres 28 de març, Montse Armengou presenta la projecció d’”Els internats de la por” a la universitat de Massachusetts Armherst, en el marc del 10th Catalan Film Festival i del 25th Massachusetts Multicultural Film Festival “Film Lives!” de Universitat de Massachusetts Armherst, dedicat en aquesta edició a cinema documental, principalment dirigit per dones que posen de relleu històries individuals i col·lectives en temps difícils.
“Els internats de la por” és un exercici de recuperació de la memòria històrica que destapa un passat ocult i silenciat, protagonitzat per milers de nens i nenes internats en col·legis religiosos, orfenats, preventoris antituberculosos o centres d’auxili social. Centres en què van patir abusos físics, psíquics, sexuals, explotació laboral o pràctiques mèdiques dubtoses, que es van convertir en una mena de presó per a aquests infants i que van perdurar fins ben entrada la democràcia. A diferència de països com Irlanda, que han reconegut els maltractaments a nens sota la seva tutela, a Espanya, aquests abusos no han estat mai jutjats ni reparats.

Aquest treball de Montse Armengou i Ricard Belis va rebre el Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista, Associació de Dones Periodistes de Catalunya (2015), va ser finalista als Prix Europa en la categoria d’actualitat al millor programa de televisió europeu d’investigació (2015) i va estar seleccionat a competició oficial en el FIGRA, Festival International du Grand Reportage d’Actualité (2016).
I, per últim, dijous 29 de març, la periodista i directora Montse Armengou, participarà en la conferència “Documentals, víctimes i reparació: el periodisme d’investigació com a eina de recuperació de la memòria històrica” que organitza l’Institut de l’Holocaust, Genocidi i Memòria de UMass, la Universitat de Massachusetts Armherst.