EMISSIÓ: dimarts 12 de maig, a les 23.55.

• Nominat a Millor Documental als Critics Choice Awards 2012
• Entre les 10 millors pel·lícules de l’any, entre d’altres, pels diaris “The Guardian” i “The Independent”
• Premi al millor director de documental al Sundance Film Festival 2012.
“La reina de Versalles” és un documental basat en els membres d'una família multimilionària i en els reptes financers que afronten arran de la crisi econòmica. Amb proporcions èpiques d’una tragèdia de Shakespeare, el documental segueix dos personatges únics, David i Jackie Siegel, a partir de les històries d'èxit dels quals es mostren les virtuts i els defectes innats de l’anomenat “somni americà”. “La reina de Versalles” comença mostrant la família triomfant, l’any 2007, a punt de construir la casa més gran dels Estats Units, un palau de més de 8.000 metres quadrats. Durant els dos anys següents, el seu imperi en expansió, impulsat per la bombolla immobiliària i l’abaratiment del diner, trontollarà a causa de la crisi econòmica. Aquest fet produirà importants canvis en l'estil de vida i en el caràcter dels protagonistes.


“La reina de Versalles” és la història d’un multimilionari “fet a ell mateix”. El treball documenta els valors i l’estil de vida impulsats pel somni americà, que va encoratjar milions d’americans a aconseguir-lo utilitzant els seus mitjans econòmics. El testimoni dels protagonistes serveix de metàfora per a qualsevol altra persona o família que ha hagut d’adaptar la seva vida a la crisi econòmica.


Lauren Greenfield, fotògrafa i directora del documental.


La directora del documental va conèixer Jackie Siegel mentre la primera feia unes fotos a Donatella Versace per a la revista “ELLE”; la Jackie n’era una de les principals clientes. A partir d’aquí, va explicar la seva vida a la directora i la va convidar a fotografiar la seva família a Florida. Aquí va començar el seguiment de les seves vides. Lauren Greenfield feia anys que fotografiava els valors i estil de vida del “somni americà”.

Dirigit per Lauren Greenfield.