• Un documental estrenat al FICMA 2013 i guanyador del Premi Cinema Rescat del Memorimage de Reus 2013.
• La gesta dels joves que fa 30 anys van salvar els Aiguamolls de l’Empordà, territori destinat el 1973 a ser el complex turístic més gran de la Península Ibèrica.
• Una mirada retrospectiva sobre una època, la Transició, i sobre la construcció d’un país, Catalunya.EMISSIÓ: dimarts 3 de desembre.

L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, 64.000 apartaments d’estiueig edificats sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Un grup de joves, encapçalats per Jordi Sargatal, va prendre la iniciativa per paralitzar unes obres que ja estaven en marxa. Així va començar una lluita que va durar 7 anys.L’any 1976 es va donar a conèixer un projecte urbanístic que preveia la construcció d’apartaments turístics per a 64.000 persones a l’Alt Empordà. L’emplaçament havia d’eliminar per sempre l'última zona d’Aiguamolls, un autèntic santuari d’aus migratòries del golf de Roses. “Entre el cel i la terra” és la història dels joves que es van atrevir a desafiar el sistema preestablert. No ho van tenir fàcil, donat que els enemics no eren pocs. En primer lloc, una constructora que els va arribar a reclamar danys i perjudicis per valor de 4.000 milions de pessetes de l’any 1978. En segon lloc, la justícia i les forces d’ordre públiques que els assetjaven amb detencions i expedients. I finalment, unes institucions acabades de crear amb cap experiència en temes mediambientals.Combatent amb tota la seva valentia i enginy, aquells joves van aturar la destrucció d’allò que, amb el temps, ha esdevingut una de les més grans reserves d’ocells del sud d’Europa; una lluita que va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació, votada al Parlament català per unanimitat, del Parc Natural, un dels més carismàtics i reconeguts de Catalunya.
En el documental també hi participen altres figures determinants en el procés de defensa com són Josep Espigolé, Martí Boada, Francesc Giró, Narcís Serra o Jordi Pujol, entre d’altres.


Tono Folguera, codirector del documental, explica en aquesta entrevista com una de les principals dificultats del documental va ser trobar les imatges d'arxiu que el conformen.


Una producció de Lastor Media en coproducció amb Televisió de Catalunya.

TRÀILER