Emissió: dimecres 18 de juliol"Aigua, infern, cel" narra l’esforç i la transformació d’un grup d’esportistes d’elit que van passar de ser un equip sense gaires èxits internacionals a convertir-se en campions olímpics. L’equip és la selecció espanyola de waterpolo, capitanejada per Manel Estiarte. Una selecció formada per catalans i madrilenys que van haver d’adaptar els seus caràcters i formes de jugar per convertint-se en imbatibles dins de la piscina i en germans fora d'ella.

Manel Estiarte, Pedro García, Salvador Gómez, Miguel Ángel Oca, Dani Ballart, Jordi Sans i Marc Antoni Gonzàlez es van haver de sotmetre a entrenaments extremadament durs de 8 hores diàries dins i fora de l’aigua sota les ordres de Dragan Matutinovich, entrenador croat que aplicava l’esforç i el patiment físic, així com la pressió psicològic, com a mètoded d’entrenament i de superació. Un patiment, in extremis, que els va ajudar aconseguir les seves primeres grans victòries i iniciar el camí per convertir-se en la millor selecció del món.


Entrevista a Joan Soler i Josep Morell, director i guionista d'"Aigua, infern, cel"


Aquest grup de waterpolistes van viure del 92 al 96 els seus anys més gloriosos, alhora que amargs i durs, amb problemes de drogues, d’enfrontaments i de llàgrimes, de pòdiums i d’estar a la corda fluixa. El documental "Aigua, infern, cel" ens fa reviure l’esforç, el patiment, el moments de tensió, de ràbia, de plors, de rancúnia, de tristor i de soledat d’aquest grup excepcional de waterpolistes, així com l’alegria d’assolir el seu gran somni: la glòria de ser campions Olímpics. Una història explicada des de la perspectiva dels seus protagonistes.

Últim documental de la temporada. Però no us perdeu les reemissions que farem aquest estiu i de les quals us informarem ben aviat en aquest blog!