EMISSIÓ: dimecres 1 de juny.

ESTRENA A TELEVISIÓ. Guanyador del Premi Gaudí, del Premi Goya i del Premi José María Forqué a la millor pel•lícula documental 2011.

Dirigit per Carles Bosch, autor de "Balseros" i "Setembres".


null

“Enlloc no està escrit que aquesta malaltia hagi de ser invencible.”
Pasqual Maragall


A la tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i, des del primer moment, aquesta pel•lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel•ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal.


"Un cop la família va veure la pel·lícula no vam canviar res"Carles Bosch, autor de "Bicicleta, cullera, poma" ha conversat amb Joan Salvat i ha explicat com va ser el procés d'elaboració de la pel·lícula. Comptar amb la complicitat de la família de Pasqual Maragall va ser un fet clau per dur a terme el projecte. "És fruït de la confiança mútua que vam arribar a tenir", ha dit Bosch sobre la implicació de la família Maragall en el documental.

“Sense ficció” estrena a la televisió aquest treball que ha recollit diversos premis: el Gaudí, el Goya i el José María Forqué. El documental de Carles Bosch ha suposat dos anys de seguiment de Pasqual Maragall i de la seva família, que han obert les portes a l’autor. Aquest fet ha permès a Bosch fer un retrat íntim d’un pacient excepcional disposat que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts de tot el món es multipliqui per 10. Una pel•lícula dura, però optimista malgrat tot, i que arriba a la televisió després d’un recorregut d’èxit per les sales de cinema.

Un documental de Carles Bosch, autor de “Balseros” i “Setembres”. Coproduït per Televisió de Catalunya, Cromosoma, Televisió Espanyola i Xarxa de Televisions Locals.

Podeu consultar més informació sobre la pel·lícula i sobre l'Alzheimer a:
Bicicleta, cullera, poma
Fundació Pasqual Maragall