╔s impossible saber-ho exactament, per˛ algunes estimacions parlen que hi ha uns 150.000 blogs en catalÓ. El blog Ús una pÓgina web centrada en un tema, actualitzada i amb capacitat de rebre comentaris. Com que Ús fÓcil d'usar i gratu´t, s'ha convertit en un exitˇs mitjÓ d'expressiˇ i en una nova eina de creaciˇ literÓria.

Toni Ibß˝ez ja era un reconegut poeta quan va descobrir el mˇn dels blogs l'any 2004. Ara el seu blog, Entrellum, Ús tot un referent i ell s'ha convertit en un abanderat de la creaciˇ a Internet. Amb el tÝtol La Catosfera literaria 08, IbÓ˝ez acaba de publicar un recull dels 100 millors blogs literaris en catalÓ.

Toni Iba˝ez, coordinador de "La Catosfera LiterÓria" ens assegura que "tota la gent que s'acostuma a connectar a internet i a llegir a internet i en blogs, tambÚ llegeixen, o sigui que no es una cosa que s'hagi acabat el llegir o l'escriure, sinˇ que ara s'ha afegit a l'escriure clÓssic i al llegir clÓssic sobre el paper; doncs s'ha afegit aquesta revoluciˇ que es internet, no? que es a travÚs de la pantalla............... Literatura digital"

Per˛ no tota la literatura que surt a la xarxa es fa als blogs. L'any 2004, un grup de joves especialistes en aplicacions web van crear Relats en catalÓ.com, un espai gratu´t, obert a qualsevol autor, per penjar creacions en prosa o poesia. Tenen 11.000 usuaris registrats i ja sumen mÚs de 48.000 escrits publicats.

Miquel Bonfill, editor de Relats en catalÓ.com considera que "Internet et dona...t'ajuda a compartir allˇ que has escrit, aquest procÚs que es intern i individual, a donar-ho a conŔixer de manera molt simple, gratu´ta i immediata".

Per tots aquests motius, Internet estÓ facilitant l'eclosiˇ de moltes vocacions literÓries ocultes, a mÚs d'oferir un nou mitjÓ als autors tradicionals.