null

Tercer superanunci de Yamaha MotoGP en tres dies! Lorenzo torna! Com a provador! No ens constava que a Yamaha tinguessin tanta habilitat comunicativa, després d'alguns episodis desastrosos del passat recent. Però estan tirant la casa per la finestra, i a sobre mantenen Rossi a la nevera. Déu-n'hi-do.

null

Dimarts anunciaven la renovació de Viñales, ahir el fitxatge de Quartararo per a l'equip oficial, i el pas de Rossi al segon equip o a la reserva -tot en clau 2021, evidentment-. I avui li toca a Jorge Lorenzo, i en aquest cas sí que és en clau 2020. Després del periple per Ducati i Honda, Lorenzo torna a la casa amb què va guanyar 3 títols de MotoGP (2010, 2012, 2015; aquest darrer no li van agrair prou).

null

El mallorquí ha penjat un vídeo al seu compte de Twitter: "Hola a tothom. Estic encantat de poder fer oficial l'acord amb Yamaha per ser pilot de proves per a la temporada 2020. Tinc moltes ganes de començar a treballar amb l'equip, per aportar la meva experiència i ajudar-los a guanyar un altre títol mundial."

Al comunicat oficial d'aquest matí, Yamaha informa que el nou fitxatge s'incorpora a l'equip per al test "shakedown" (de posada a punt) que hi haurà a Malàisia entre el 2 i el 4 de febrer, en què hi participen tots els provadors, tots els pilots de KTM i Aprília -titulars i provadors- i Àlex Márquez com a debutant. Entre el 7 i el 9 hi ha el test oficial de MotoGP, també a Sepang, amb els titulars de totes les fàbriques. Ja que hi som, aprofito per donar més dates: el dia 4, presentació del Repsol Honda a Jakarta (sí, Àlex Márquez es perd un dia del test shakedown); i el 6 presentació de Suzuki, Monster Yamaha i Petronas Yamaha a Malàisia.

Ideal

Continuo amb el tema. El cap tècnic de Lorenzo serà Silvano Galbusera, que va plegar d'aquesta funció al racó de Rossi al novembre, quan l'italià va preferir passar a comptar amb els serveis del català David Muñoz. Lorenzo "prendrà part en altres testos oficials de MotoGP i en testos privats. És l'home perfecte per a la feina pel seu pilotatge precís i suau i clares explicacions".

No està previst que Lorenzo disputi cap cursa del 2020 com a provador, "però Yamaha deixa la porta oberta en cas que ell decidís tornar a competir".

Aquest suflé és potent, i evidentment, els resultats posaran a tothom al seu lloc. Però, sens dubte, qui pega primer pega dues vegades. I no és un cop només mediàtic, perquè l'alineació de noms a Yamaha puja de preu amb la presència de Lorenzo com a desenvolupador. Supereu això, Honda, Ducati, Suzuki, KTM, Aprilia... Per molts anys, Yamaha.