null

Sap -ho ha sabut sempre- quin és el seu lloc, no se’n desvia i en recull els fruits. Fa de pare perquè -en un circuit i a casa- és el que fa més bé. I com una altra peça d'aquest fabulós engranatge que en són els seus fills pilots, l'Àlex i el Marc, ajuda en tot el que pot.

Diumenge, l'Àlex Márquez devia ser l'home més feliç del món, i el seu pare, en Julià, el segon. Però el pare reivindicava per a ell la màxima felicitat, perquè no té un fill campió, en té dos: "Tenir dos fills com els que tinc és un orgull i ho desitjàvem molt, perquè la gent es pensa que ser 'el germà del Marc' obre moltes portes, però en tanca moltes i genera molta pressió. Ell ho porta bé i, al final, ho aconsegueix.”.

null

Li demano: "Amb la família Márquez, la paciència no té límits, ja teniu 10 títols". I respon: "La família pot estar molt contenta, perquè tenim 10 títols. És una gran cosa, però la paciència s'acaba. Aquí es passen molts nervis i no t'hi acostumes.”.

L'he trobat al box de Repsol Honda, almenys una hora després d'haver-se acabat la competició al Sepang International Circuit. Els mecànics de MotoGP estan acabant de recollir el garatge i posar-ho tot a les caixes per enviar-les de tornada a Europa. En Julià està quasi afònic, però accedeix a parlar. La conversa comença amb l'Àlex i deriva al Marc. I la teniu aquí. Són 5 minuts, no us robaré més temps.


https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/tot-costa/julia-marquez-tenir-dos-fills-com-els-que-tinc-es-un-orgull-tant-lalex-com-el-marc/audio/1053859/