null

Qui és Marc Márquez des del punt de vista dels seus rivals? Hem preguntat a diversos caps d’equip de MotoGP què pensen del Tro de Cervera. Tot són elogis.

Davide Tardozzi, director de l’equip Ducati oficial
“El Marc és un campió grandiós perquè segueix aprenent, i això és el que més m’impressiona d’ell. No accepta ser només boníssim, sempre vol millorar, i això fa que sigui molt més que bo. I no és avorrit que guanyi sempre, perquè nosaltres sempre provarem de guanyar-lo. I quan ho aconseguim, per a nosaltres és la glòria infinita perquè lluitar en un campionat amb un superclasse com ell, que farà història al mundial de motociclisme, per a nosaltres és molt més gratificant això que per exemple si guanyéssim un mundial encara que fos fàcil”.

Hervé Poncharal, propietari de l'equip "Tèc Truà" KTM
"No hi ha secrets. Marc és el pilot perfecte, molt fort mentalment, i en tècnica de pilotatge és fortíssim. Té un entorn molt bo, per a mi l'aspecte familiar és fonamental. Quan veus els seus pares i el seu germà sents la cohesió, i aquest és un aspecte que sempre t'ajuda a refer-te si tens una mala experiència. És un atleta total, mentalment i físicament. Ho dona tot a cada volta. Ningú més fa això ara mateix. És un mestre i un gran campió. Hi ha gent que pensa que és avorrit tenir sempre el mateix campió però crec que ell representa perfectament el nostre esport".

Wilco Zeelenberg, director del Yamaha Petronas
"No és que tingui molt de talent, també és un atleta. Els pilots de MotoGP estan molt ben preparats, però el Marc és petit, fort i flexible, i no es trenca mai res. Ha tingut molts més accidents que la resta i no s'ha lesionat. Això no es pot practicar. Si la resta hagués caigut tantes vegades com ell s'haurien trencat força ossos. I després hi ha que és molt llest en qualsevol condició. I el principal és que odia perdre més que qualsevol altre".

Davide Brivio, director de l’equip oficial Suzuki
“El secret només el sabrà ell, però des de fora veiem que és boníssim. És capaç de domar una moto que probablement no sempre sigui perfecta. Converteix les situacions difícils en positives. Ara mateix és el pilot de referència. És l’actual campió i és a punt de revalidar el títol; és el pilot que tots nosaltres hem de desafiar. Perquè crec que es pot fer, només que cal fer-ho més sovint.