null

Marc Márquez és el gat que menja blat i que lliga el seu mateix sac. Cal Crutchlow sempre diu que el Marc és com un gat perquè cau dempeus. Avui, la patacada ha estat històrica, per a mi al top3 dels seus accidents. (Totes les fotos són d'avui i del Circuit de Buriram)

El primer, el del divendres del GP d’Itàlia a Mugello el 2013. Cau… bé, es tira a 280/h al final de recta en perdre el control pel canvi de rasant que hi ha a la frenada, al qual s’arriba a prop de 350/h. Va fer-se dos forts cops a la banda dreta del cos, esquena, braç i cama, i una abrasió a la barbeta amb una fortíssima inflamació a la mandíbula. Els metges pensaven que dissabte no podria posar-se el casc. Se’l va posar i va fer 6è a la classificació i diumenge va caure quan lluitava per al podi.

null

El segon diumenge del GP d’Anglaterra a Silverstone el 2013. Va caure a molta velocitat i se li va sortir l’espatlla esquerra. Ell ho va notar en lliscar per l’escapatòria i de seguida avisa l’ambulància perquè li posessin a lloc i pogués disputar la cursa (va córrer infiltrat). Després a la cursa, al revolt de la caiguda no tenia la confiança necessària. Però va lluitar amb Lorenzo per la victòria, que va caure de la banda del mallorquí. Aquesta espatlla esquerra luxada tantes vegades és la que el va portar finalment al quiròfan l’hivern passat.

null

El tercer el d’avui. Caiguda al revolt 7 del Chang International, caiguda que no s’esperava, esfereïdora, tipus “high side”, a 150/h. Hi ha un vídeo de les càmeres fixes del circuit, perquè en directe no s’ha vist. I hi ha fotos que ha penjat al seu Facebook el mateix Circuit de Buriram. La moto el seguia fent grans voltes de campana quan ell lliscava, fins que les dues trajectòries s’han separat i ell s’ha encongit i ha perdut la respiració uns segons. Visita al centre mèdic del circuit, on les proves no són concloents amb la columna, i ambulància cap a l’hospital, on la ressonància magnètica ha ofert bones notícies. Queixes de Márquez al doctor Àngel Charte -cap mèdic de MotoGP- perquè el retenia massa: “m’ha fomut una bronca de collons”, textual. I després a sobre de la moto a l’FP2 i “no hi ha canvi de plans”.

Avui he rellegit un petit capítol de l'"Actitud Marc Márquez" on el preparador físic del Marc, el Genís Cuadros, deia que que “t'has d'entrenar secretament per aconseguir la màxima forma possible, perquè ningú reconeix que s'ha entrenat a fons, però després vas a competir i tots estan al màxim. S'ha de tenir resistència, força i flexibilitat, però equilibradament. És probable que el seu talent li permeti usar menys el físic per fer el que fa".

El Tro continua dempeus.