null

Una vegada més. La destral no s'ha enterrat mai, sempre hi ha alguna aresta que sobresurt. Rossi i Márquez es tornen a enfrontar dialècticament, després de quasi xocar a la pista durant la classificació. Tinc la sensació que tot ve d'un malentès. M'explico. Rossi s'ha sentit ultratjat per Márquez i després ha actuat agressivament. Són dos pilots amb mans. Altres dos pilots potser haurien pres mal.

Marc Márquez: "Un punt clau: al revolt 6 ell ja ha trepitjat gespa, per la qual cosa la seva volta estava cancel.lada. Després he vist que ell no anava totalment ràpid, o jo venia molt més ràpid, i l'he pogut passar al revolt del darrere (al curvone 11). Això m'ha perjudicat, segurament, però ha estat un avançament normal. Ha estat després que he vist en una pantalla gegant que havia tocat la gespa, però a sobre de la moto tenia el dubte, per això seguia tirant. Però en arribar al revolt 14, he vist de biaix que entrava una moto negra i groga completament recta a una velocitat impossible. La intenció li heu de demanar a ell. Però si penses malament, encertaràs, diuen. Per sort o per reflexos he pogut evitar la caiguda en aquesta ocasió. No hi ha hagut contacte".

Valentino Rossi: “Jo era a la volta ràpida, apretant al màxim. Ell m'ha passat a la ràpida 11 i m'ha fet perdre molt de temps. Però per avançar-me ha trepitjat la gespa, per tant he mirat d'estar per dins i passar-lo al revolt tancat següent. M'he sortit i he perdut les opcions de millorar el temps".

Rossi sempre que pot treu el tema de Malàisia 2015 o Argentina 2018. Segueix tenint rancúnia: "Malaisia 2015? A mi em semblava més 2018, quan em va tirar sense miraments. Ha intentat passar-me al revolt 11 sabent que em fotia la volta".

És un fet: Márquez anava en volta ràpida, per fer la pole, i Rossi ni de conya. Tots dos havien trepitjat gespa però argumenten que no n'eren 100% conscients. Penso que l'avançament al curvone 11 és el que excita Rossi. Rossi pensa que Márquez el vol humiliar a "casa seva", durant la classificació, davant del seu públic, i al 14 hi va amb tot. Tots dos tenen allò que tenen els campions que volen humiliar els rivals. Però el Marc adopta una actitud més de no haver trencat mai un plat i el Valentino en canvi es mostra desafiant.

Han anat a Direcció de Cursa i no ha passat res. Bé, sí, l'esperpent de dir que no es pren cap acció punitiva "perquè tots dos havien trepitjat gespa i tenien les voltes cancel·lades". What the f***?

Rossi intentarà aprofitar-se'n tant com pugui, i Márquez ha d'anar amb compte (ell ja ho sap) perquè té molt a perdre. Demà la primera frenada por ser una mala jugada de bitlles, en general, però la sensació és que si Rossi el pot perjudicar quan sigui ho farà.