null

Aleix Espargaró és el rei de la paciència. L'Aprilia és ara mateix la pitjor moto oficial de la graella. La fàbrica no proveeix i Espargaró s'ha d'agafar a les promeses que li arriben de dalt de tot del departament de curses de Noale. L'any passat, després de 12 curses (11 de fet amb la cancel·lació de Silverstone), tenia 17 punts. Ara en té 33, amb un 9è com a millor resultat, i només dos finals de top10. Números que no el satisfan gens.

En les darreres setmanes, Espargaró ha mencionat fins i tot la paraula retirada si les coses no milloraven. Entenc que són reaccions en calent que no s'han de prendre al peu de lletra. Aquesta tarda ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio.

"No és el millor moment d'ànims, mira que soc una persona positiva, però costa molt mantenir l'energia, perquè veus que no millores i els altres no paren de provar coses noves, i nosaltres no hem rebut res en tot l'any. És complicat."

null

"Aprilia diu que l'equip que fem amb l'Andrea Iannone és el millor que han tingut mai i que la idea és continuar diverses temporades amb aquest binomi de pilots. Però aquest no és el punt important ara mateix. El punt important és millorar la RSGP i que la moto sigui més competitiva. Això els ha d'ocupar ara mateix".

"L'arribada de Massimo Rivola, el nou director de l'equip, ha fet que arribin nous enginyers, i l'any que ve la moto serà totalment diferent. Se'ls ha de donar temps; jo porto tres anys a l'equip i és difícil tenir paciència, però sí que sembla que l'any que ve hem de viure un punt d'inflexió important".

"Em queda carrera esportiva, sento que estic al millor moment de la meva carrera esportiva. Tinc 30 anys acabats de fer i crec que puc fer encara coses molt positives a MotoGP. Però seguir patint com l'any passat i aquest any una tercera temporada seria definitiu sense dubte, perquè a la vida hi som per gaudir-ne en la mesura del possible. I si no és aquí serà en un altre lloc. Per a un pilot d'elit, la seva activitat esportiva és fonamental, tenint en compte la quantitat de dies que ets fora de casa. No pagaria la pena seguir gaire més temps així".