null

Cada persona és un món. Cada pilot ho és. La irrupció de Márquez, Rossi, Lorenzo, Pedrosa o Stoner a MotoGP, per citar fantàstics o exfantàstics de la categoria, és diferent. Hi ha semblances, sí, però moltes més diferències. I l’arribada de Fabio Quartararo a MotoGP també és un altre camí.

null

Marc Márquez destaca que quan “ens el van vendre” (que no va ser ell, i “el vam comprar” evidentment) com “el nou Márquez” tenia a sobre la pressió de tot França, massa afició per a un sol pilot. Així respon la icona de MotoGP a les preguntes (moltes) que avui li han fet sobre la ja presència del pilot de Niça a les primeres posicions dels entrenaments i les curses. Avui sense anar més lluny, “le diablo” s’ha empipat molt quan, primer Morbidelli i després Nakagami, li han fet tap i no ha pogut intentar superar Márquez com el més ràpid del dia. Després l’empipada li marxa i diu que tampoc no passa res, per no afegir-se pressió, però ell vol guanyar-ho tot, encara que avui hagi dit de nou que “encara no toca guanyar diumenge”.

null

Aquest plantejament, Marc Márquez no se’l creu. I a més té clar per què la imatge que desprèn el francès no és potser tan “agressiva” com la seva quan va debutar el 2013. Márquez venia de guanyar dos títols (125 cc i Moto2), i en canvi Fabio no ha lluitat mai per res al Mundial. Pensa el cerverí que Wilco Zeelenberg (el cap del Yamaha Petronas) li deu estar menjant el cervell, traient-li pressió, perquè quan el moment de respondre si o si arribi, “arribaran els nervis i la cagarel·la”, conclou el Tro de Cervera. Ara bé, “crec que Fabio aquest any guanyarà una cursa, o més, perquè el veig preparat”.

Parlant de fer tap, diversos pilots han estat cridats a declarar davant Direcció de Cursa. Petrucci, Rossi o Pol Espargaró, per destorbar Maverick Viñales en una volta ràpida durant l'FP2. Els han advertit que hi pot haver sancions demà. Sachsenring és curt i estret.