null

Com canvien les coses a MotoGP, en menys d'un segon. La victòria de Maverick Viñales fa mal a molts. Es fa evident aquella frase de Dani Pedrosa adoptada per Jorge Lorenzo, que vals el que val la teva última cursa. Rossi i els dos Ducati oficials passen per un mal moment.

Valentino viu el pitjor moment des de la seva època a Ducati, al 2011, amb 3 zeros consecutius, si bé encara no tanta sequera com aleshores (ara són 36 curses sense guanyar i aleshores en van ser 45 sense guanyar). I encara té un any més de contracte. Ahir li van demanar si el seu problema podia ser "el pilot", i el de Tavulia va respondre "potser sí, o potser no". Ell s'agafa al fet que Yamaha li porta la moto 2020 al test de Brno. Evidentment, caldrà veure si aquesta victòria del Maverick no és flor d'un dia, però a l'entorn tècnic de Márquez pensen que és possible que Yamaha hagi ja fet el pas definitiu (malgrat que Quartararo -pilot satèl·lit- és competitiu des de l'inici d'any).

null

A Ducati estan a punt de pitjar el botó del pànic. Danilo Petrucci està nerviós perquè no acaba de signar la renovació quan semblava un fet després de la victòria al Mugello. Ahir va ser prou eloqüent: "Jo haig d'estar sempre molt atent amb ell, perquè és segon del mundial i sempre tinc el dubte, i si l'avançament és arriscat no el faig. I a l'última volta per no atacar-lo no m'he protegit i Morbidelli m'ha superat. Estic en una posició una mica estranya, en aquests moments és difícil per mi interpretar-la. Jo soc aquí per guanyar, el que estic fent no s'ho esperava ningú perquè mai no he tingut una moto oficial. Ens falta una estratègia. L'objectiu és que l'Andrea guanyi el mundial. No m'han dit que em quedi darrere seu, però sí que m'han dit que no faci bogeries. Visc una situació molt difícil de gestionar. No em convé dir quins són els termes per renovar per a l'any que ve, però estic entre l'espasa i la paret... No estem d'acord en els diners, i perquè me'ls donin haig de fer certs resultats aquest any."

null

Andrea Dovizioso, amb més experiència a Ducati, opina sobre la renovació del seu company: "Em sorprèn la reacció del Danilo, perquè hauria de conèixer la gent de Ducati. Ells treballen a la seva manera, ha d'entendre quina és la seva mentalitat. Cadascú fa la seva tàctica, però jo crec que pot estar tranquil, perquè és més fort que l'any passat, ha fet un pas endavant i jo no veig que li pugui anar pitjor de com li ha anat fins ara. Els dos pilots que li podrien prendre el lloc al Danilo ho estan fent pitjor. Per què està amoïnat?"

Quant al tema esportiu, Dovizioso diu que millor que el quart era impossible acabar, a més a 14 segons de Viñales. Sobre la general diu: "Són molts punts, 44, però ja eren molts punts abans d'Assen. Com ja vaig dir a Barcelona, aquests 44 punts són un problema, però no són el nostre màxim problema. El que ens amoïna i ens ha d'amoïnar és que no som competitius a la majoria de circuits." I sobre el debat que no suporta al voltant de si té la millor moto, va esclatar: "Això que tenim la millor moto ho dieu vosaltres, jo no ho he dit mai. I ho dieu perquè no sou pilots. Tenim punts forts i punts dèbils respecte de les motos de la competència. Als periodistes us agrada fer judicis de valor i no va així. Pensar en aquests termes és bastant estúpid." A Dovi una part de la premsa italiana li està criticant que es conformi de ser quart i no arrisqui, i el comparen amb Lorenzo, de qui destaquen que no es rendeix, malgrat estigui fent una temporada dolenta. Òbviament, a l'italià que el comparin amb Lorenzo li fa molt de mal.