null

O masoquistes o sacrificats. Podeu escollir com qualificar els pilots quan al segon després de lesionar-se ja pensen en intentar no perdre's la següent cursa. Aleix Espargaró va tenir un fort accident diumenge del GP de Catalunya, "i diumenge ja li vaig dir al doctor Àngel Charte que jo correria a Assen, i ho he fet tot per arribar-hi, i tothom ho fa així".

Això ho explicava Espargaró dijous passat al circuit holandès. Per ell, la raó, tantes vegades que n'hem parlat, és "la cultura del dolor".

"Jo crec que és un tema d'educació, de cultura, de com hem crescut des dels 5 anys. Quan ets nen caus cada cap de setmana, aprens a viure amb dolor, amb les lesions. Forma de part de l'educació d'un pilot. A poc a poc t'hi acostumes, però ara, gràcies a les màquines i als físios, podem arribar-hi. En cap moment et planteges si hi arribes o no, tu et dius que correràs".

Espargaró ha tingut molta sort en opinió dels metges: "El Bradley venia 4 o 5 motos darrere meu i em va impactar directe contra el genoll. Poques vegades he sentit tant de dolor, pensava que m'havia explotat el genoll. Tenia fractura al fèmur i a la tíbia* i esquinç al lligament lateral, i els metges van dir que havia tingut sort".

"Fins dijous després del gran premi tenia molt de dolor i estava trist, però han estat 10 dies de molta rehabilitació i ha pagat la pena. Els darrers 4 dies abans de venir he començat a entrenar. Tot el que no siguin moviments laterals estarà bé. Em preocupen els revolts d'esquerra perquè traiem el peu a la frenada i la inestabilitat del lligament m'amoïna. L'Aprilia és una moto física i no serà fàcil." I certament que no ho ha estat, perquè després dels dos primers lliures a Assen va reconèixer que li estava fent molt de mal i li estava costant més que no es pensava. Però manté l'objectiu de disputar la cursa.

*petites fractures, però fractures al capdavall.