null

El director del Repsol Honda de MotoGP, Alberto Puig, ha estat clar avui: Jorge té un contracte de dos anys i Honda sempre ha respectat els contractes. Per tant ningú s'ha plantejat aquesta hipòtesi (baixar-lo de la moto a final d'any). Primer perquè pensem que el Jorge trobarà el camí i segon perquè els contractes estan per a complir-los".

Honda és amatent a les peticions de Lorenzo, i com diu Puig, la fàbrica farà el possible per a què el mallorquí vagi ràpid. El director de l'equip creu que és una política de "sentit comú", expressió que ha usat també per no desvelar quina part va impulsar el viatge al Japó de Lorenzo just després de la cursa al Mugello. Un sentit comú que indica que és més àgil anar al Japó a buscar solucions que esperar-les per missatger a Europa.

Un cop clar que Lorenzo conservarà la feina que té signada, l'altre fet del dia és si gaudirà d'una línia adaptada a les seves necessitats. I aquí Puig respon el següent: "La línia de la nostra moto no és tan dolenta, guanya quasi cada any el campionat. Que el Jorge no s'adapti no vol dir que la moto no estigui en el seu camí; el Marc la porta i cada vegada va millor, és més un problema d'adaptació a la moto que no haver de canviar-li l'ADN. Aquest any hem fet un pas endavant en termes de potència, aquest any hem aturat una mica els peus a les Ducati en aquest sentit, i per això el Marc corre amb una mica més de marge. Les motos no son mai perfectes, però el que tampoc podem pretendre es canviar totalment la moto perquè un pilot no s'hi adapta, sobre tot quan la moto està guanyant i lidera el campionat".

I així resumeix Alberto Puig la situació esportiva dels seus dos pilots al repsol Honda: "És quasi el de cada any. El Marc lidera l'equip i fa que els resultats surtin, i fa molt de temps que és així. El que sorprèn és el rendiment del Jorge, degut a tots els seus problemes. Pero ell tampoc s'amaga ni es justifica ni es queixa de ningú, només reconeix que no s'adapta. L'unic que podem fer és intentar donar-li la moto amb què vagi més còmode".