null

Jorge Lorenzo ha reflexionat després del Gran Premi de França. Té clar que l’experiència a Ducati no l’ajudarà amb l’Honda. Això vol dir que no sembla que pugui retallar terminis? Evidentment ho intentarà, i el que no pensa fer és imitar el seu company. El mallorquí també té clar, en el pla tècnic, què li cal fer.

“L’any passat, amb la Ducati, podia liderar entre 7 i 13 voltes. Després tenia un problema ergonòmic i físic que em feia baixar el rendiment i m’avançava molta gent. Ara mateix, pel que fa a velocitat pura, estic pitjor que l’any passat i encara no estic a gust amb la moto. Ara mateix tinc dos problemes. El meu objectiu ara no és imitar Márquez, però sí conèixer el seu estil de pilotatge, perquè després de set anys pilota molt ràpid. Seria un suïcidi, una bogeria, intentar anar tan ràpid com Márquez ara. El meu objectiu immediat és acostar-me a millors posicions, com per exemple acostar-me al nivell de Cal Crutchlow, que fa 5 anys que és a Honda. Aquest sí que és un objectiu realista. Però per fer-ho haig de millorar l’entrada als revolts i la meva forma de frenar i reduir, que és prou oposada a l’estil que havia agafat amb la Ducati.”

És dur mentalment veure’s endarrerit
“És més dur ara que a l’època de Ducati, perquè estic passant pel mateix procés que vaig haver de superar allà i començo de zero de nou. El primer any a Ducati em costava molt acabar prop del guanyador, més o menys com ara. Al final de la primera temporada vaig començar a acabar més a prop i a fer algun podi. Després va arribar el problema de l’ergonomia de la moto, fins que el vam poder solucionar. Liderava algunes voltes però no podia rematar-ho a la cursa. Ara comença de nou aquest procés que s’ha fet molt més complicat per les lesions de la pretemporada i les que arrossegava de l’any passat. (…) L’any passat, abans d’aquesta cursa de Mugello, vam anar a Montmeló i en aquell test vaig millorar molt. Ara no disposem d’aquells cinc dies d’entrenaments privats. Avui dia, a MotoGP, quan canvies de marca, si no és a una Yamaha, has de canviar completament el pilotatge.”

null

Entrar als revolts
“La moto és la que és i ha de ser així, perquè hi ha un pilot que està guanyant i seria estúpid canviar la moto. Amb aquesta moto s’han de fer coses molt diferents a les que he estat fent els dos darrers anys. Ara ho hem entès ben clarament i a veure si aquest cap de setmana ho posem en pràctica a la pista.”

Motor Honda
“En velocitat punta anem semblants amb la Ducati. Si tens bona punta, en paral·lel tens acceleració. No sé si és per la tracció, però la Ducati encara va una mica endavant. Honda ha fet un pas de gegant i ajuda Márquez a aconseguir més victòries, anar una mica més relaxat i saber gestionar millor la cursa. Tenim punts forts que els altres no tenen, com l’entrada als revolts i el moment de deixar els frens, perquè és una moto més àgil. S’ha de saber aprofitar això i el Marc ho fa de forma excepcional.”

Lorenzo també ha dit aquest dijous que físicament està millor, referint-se al canell. Caldrà veure si la seva resistència en cursa també ha millorat.