null

Ara que estan tant de moda els drons, sembla que ens hem passat tots a la visió cenital, a veure les coses de lluny i des d'una nova perspectiva, evidentment sempre per aportar. I és el que Dani Pedrosa està fent a KTM, segons explica un humil Pol Espargaró.

Avui llegeixo en un comunicat oficial de l'equip que el Dani finalment ha pujat a la moto per avaluar la seva espatlla després de la darrera intervenció quirúrgica per la fractura per estrés. Ho ha fet al Mugello fa pocs dies. La intenció és que al test posterior a la cursa de Barcelona -si no en fa un altre abans- estigui ja preparat per començar a parlar tècnicament del material.

null

Aquesta tarda he anat a veure Pol Espargaró i escoltar-lo parlar del seu bon moment a sobre de la KTM; no ha volgut mullar-se sobre el mal moment del seu company Johann Zarco, i encara que el seu únic podi a la classe reina és en aigua (València 2018), que pugui ploure diumenge tampoc no li garanteix res. Li he demanat per la feina de Pedrosa, sense moto i amb moto, i com està influint en els seus resultats.

null

"El Dani ens pot aportar molt pilotant la moto, perquè és molt bo, i donat el seu físic, pel que sigui ha d'aportar més a la moto per fer els mateixos resultats que els altres. Però la seva aportació és valuosa per transmetre'ns què fèiem malament sobre estratègies electròniques, estratègies al box, com treballa la gent, com s'afronta un cap de setmana, com m'expresso jo i com ho fan els enginyers. Al meu parer, el Dani té molt més a aportar des d'un punt de vista d'àliga, per sobre; i no t'enganyaré, ha aportat moltíssim. Ha fotut molta canya des d'Àustria, no només sobre com funcionem als circuits, sinó també des de la fàbrica. A Mugello ha pujat a la moto per veure el seu estat físic i d'aquí a poc té un altre test i suposo que estarà bé físicament i ens podrà ajudar també tècnicament".

Li demano si ha tingut a prop Pedrosa a Jerez, durant la darrera cursa, i com l'ha pogut ajudar més concretament: "Coses privades, però sí que tot el cap de setmana va ser dins del box amb mi. Estic molt agraït perquè m'està ajudant molt. Soc un afortunat. Al final, tenir al Dani al costat i explicar-li què em passa quan baixo de la moto i escoltar el seu punt de vista, encara que sigui fotent canya, perquè el Dani tots sabem que és molt crític...; això ajuda a tothom. I depèn de com t'agafis les coses, jo soc un pilot que encara estic creixent i el Dani m'aporta molt".