null

Dani Pedrosa té des d'aquest cap de setmana, i se suposa que per sempre, el seu nom gravat al revolt número 6 del Circuit de Jerez Ángel Nieto. El revolt perdrà el seu nom actual, Dry Sack (un nom comercial*), i passarà a tenir el de l'actual provador de KTM i ambaixador de RedBull. Rossi diu que no vol que posin el seu nom a cap revolt. Com diu!?

L'afirmació de Valentino no és cap crítica per a cap pilot, és només una constatació. A la roda de premsa de presentació del gran premi va sorgir aquesta qüestió des del galliner de periodistes i a mi, personalment, la resposta d’Il Dottore em va sorprendre.

"Em sembla molt bé que el Dani tingui un revolt aquí a Jerez, perquè sempre ha estat un dels pilots més ràpids en aquesta pista. Sincerament, a mi no m'agradaria tenir cap revolt amb el meu nom en cap circuit, i si m'ho demanen en el futur diré que no; no m'agrada. És la meva opinió, tampoc no em demanis per què penso així. Crec que hi ha altres noms més màgics que el nom d'un pilot..."

Em sembla una gran resposta... Evidentment, és lògic que un pilot doni nom a un revolt d'un circuit, de la mateixa manera que un científic/metge/eminència del que sigui podrà donar nom a un edifici/fundació/el que sigui on s'investigui sobre la seva especialitat, per exemple. Però no seria mala cosa veure el nom de Rossi/Márquez/Pedrosa/Lorenzo com a reconeixement pels seus esforços solidaris, per exemple; o al contrari, veure els noms de diversos premis Nobel posant noms a revolts de circuits del món només pel fet que han estat personatges importants per la història de la humanitat.

Bé, aquesta és la composició de lloc que m’havia fet davant la falta de més concreció per part de Valentino. Avui li he demanat aquesta concreció:

“Si et pares a pensar… L’'Arrabbiata' (a Mugello)… 'Lesmo 1' (Monza)… Aquests són veritables noms de revolts. Si diguessis, el revolt 'Valentino Rossi', a mi em semblaria que vas a un restaurant** (riures de tothom). M’agraden més els noms de veritat pels revolts”. Ho ha tancat amb elegància.

*M’han explicat que aquesta marca comercial ja feia temps que havia deixat de pagar per donar nom al revolt en qüestió, des d’abans de començar el segle XXI
**Rossi té una pizzería a Tavuglia que duu el seu nom