null

"El marcià", King Kenny Roberts, ha passat pel Circuit de les Amèriques, a Austin, per recollir unes botes de moto que li han fet especialment amb els colors negre i groc de quan corria el Mundial als anys 80. Una veu autoritzada que va atendre al pàdoc els periodistes durant gairebé 10 minuts, i de qui vam sentir paraules interessants sobre Marc Márquez i Valentino Rossi, prèvies al resultat de la cursa d'aquest diumenge.

Aquí teniu les paraules del pare Roberts, 3 vegades campió de 500 cc i llegenda de MotoGP:

"Algú que pugui superar Márquez? Pot ser, però crec que serà més una lluita amb ell mateix. Si algú el vol pressionar, haurà de fer un pas endavant i intentar que cometi alguna errada, però no veig que ara com ara això passi".

null

"Sí (estic molt sorprès de la velocitat de Rossi a la seva edat). Hauria d’estar en un balancí. La primera vegada que em vaig retirar, em vaig posar una pipa de fumar a la boca i vaig pensar: que espantós. Jo diria que Wayne Rainey tenia el propòsit d'arribar almenys fins als 40, però les motos de la nostra època eren més violentes. Un dels secrets de la longevitat de Valentino és que no s'ha fet gaire mal. Ell va començar en els dos temps i avui dia, amb els 4 temps, és increïble que a la seva edat es pugui plegar tant amb aquestes motos”.

"El Mundial és increïble, està millor que mai: el talent dels pilots, la mecànica... És òbviament el millor espectacle del món. La tecnologia actual m'agrada molt, i el tema aerodinàmic igualment. Sembla que MotoGP hagi emulat la NASCAR. Per mi, l'aerodinàmica sempre ha estat part d'aquest negoci (...) En el meu temps vam tenir material dissenyat per Lotus que ens donava 10 km/h més a Barcelona, a la recta, però no hi havia qui aturés allò. I no teníem el pressupost per investigar per què. Crec que en temes d'aerodinàmica, tot just estan a les beceroles".

"No veig cap pilot semblant a mi a la graella actual. Amb el material que jo tenia mai vaig acostar-me al nivell que tenen ara. El que sí que veig és que jo intentava fer el que fa Márquez sortint dels revolts".

"El meu cor està bé, crec, he tornat a prendre viagra". (Va tenir un atac de cor fa quasi 3 anys)

Les fotos són de l'agència Milagro.