null

Joan Mir arriba a MotoGP en un equip oficial, Suzuki, i com a company d'Àlex Rins. El balear només ha cobert un any de Moto2 i els seus resultats no han estat els que s'esperaven, amb quatre podis (un cop va guanyar el Mundial de Moto3 al 2017 amb molta autoritat). Al juliol passat es va fer oficial el seu fitxatge, que sempre ha sostingut que era l'opció correcta, potser més després de pujar oficialment a la MotoGP: "Jo no tenia dubtes, els dubtes eren d'altres, jo sabia que la decisió era la correcta."

null

Durant el gran premi de València vam saber que Joan Mir ja havia provat en secret la Suzuki al Japó, entre els grans premis de Sepang i Xest. Però Mir va considerar que ahir dimarts era la seva primera vegada: "M'ha costat molt el cavallet, perquè sortint dels revolts la roda s'aixecava i en tornar a tocar a terra se'm tancava la direcció i no sabia com gestionar-ho; i això et retalla anys de vida, perquè cada ensurt de la moto és brutal. Però a poc a poc hem anat avançant amb pilotatge i amb ajuda de l'equip."

El pilot de 21 anys s'ha trobat una moto de molt bon xassís, com ja ha destacat Rins tota la temporada, i la seva adaptació ha estat bona, dimarts va acabar a menys de 4 dècimes del seu company. Per això parlava de "fluir", usant el terme anglès: "M'he trobat molt bé. Quan vas amb 'flow' és quan vas més ràpid. Aquesta temporada passada a Moto2 no anava així i estic recuperant aquestes sensacions d'anar amb aquest 'flow', i aquesta moto m'ajuda". Per Mir, la primera presa de contacte en test oficial de pretemporada 2019 "ha superat les meves expectatives".