null

L'austríac Mike Leitner i Dani Pedrosa van treballar junts 11 temporades, del 2004 al 2014. Junts van guanyar els dos títols de 250 cc del castellarenc, i després com a pilot i cap de mecànics van pujar a MotoGP, on van assolir tres subcampionats.

Ara Leitner és el director de l'equip KTM a MotoGP. Quan Dani Pedrosa va anunciar en el passat gran premi d'Alemanya que plegava de la competició, de seguida li va trucar per oferir-li ser provador. Pedrosa va deixar clar que no volia tornar a competir. Així ho expressa Leitner a Catalunya Ràdio: "Pedrosa va estar molt interessat en el nostre projecte quan hi vam parlar. Quan vam arribar a un acord ell se’n va alegrar molt, i nosaltres també. La seva passió són les motos i nosaltres li hem donat l'opció de seguir pilotant una MotoGP, fora de la competició. Formar part d'un projecte com el nostre li donarà l'oportunitat de tenir una gran influència en el desenvolupament, gràcies a la seva experiència".

null

Com a provador de KTM, Pedrosa no es farà visible fins al test de Sepang del febrer de l'any que ve, i en total farà entre 25 i 35 jornades de moto al 2019. La seva feina no serà posar a punt cap moto. Les seves mesures el fan inimitable. Leitner sap on pot fer mal a la competència: "Una cosa és posar la moto a punt, i l'altra és trobar una filosofia, un concepte. Per exemple, explicar com reacciona un motor, o si un xassís funciona millor o pitjor, si un basculant és bo o no. Necessitem sensacions i que ens digui si un component és bo per fer una volta ràpida o per cobrir la distància d'una cursa o per tota una temporada".

null

Dani Pedrosa acumula 18 anys d'experiència al Mundial de motociclisme, 13 dels quals a MotoGP. Leitner és clar pel que pot aportar: "He sentit aportar comentaris increïbles al Dani, com ara dir que un component no funciona en un circuit, però segur que ho farà en un altre. Ens aportarà molt de valor, ens ajudarà a fer millor la nostra moto. Quan la provi ens dirà quines són les seves sensacions, i quins són els punts forts i dèbils de la moto. Vaig treballar 11 anys amb ell, hi confio plenament".