null

L'austrÝac Mike Leitner i Dani Pedrosa van treballar junts 11 temporades, del 2004 al 2014. Junts van guanyar els dos tÝtols de 250 cc del castellarenc, i desprÚs com a pilot i cap de mecÓnics van pujar a MotoGP, on van assolir tres subcampionats.

Ara Leitner Ús el director de l'equip KTM a MotoGP. Quan Dani Pedrosa va anunciar en el passat gran premi d'Alemanya que plegava de la competiciˇ, de seguida li va trucar per oferir-li ser provador. Pedrosa va deixar clar que no volia tornar a competir. AixÝ ho expressa Leitner a Catalunya RÓdio: "Pedrosa va estar molt interessat en el nostre projecte quan hi vam parlar. Quan vam arribar a un acord ell seĺn va alegrar molt, i nosaltres tambÚ. La seva passiˇ sˇn les motos i nosaltres li hem donat l'opciˇ de seguir pilotant una MotoGP, fora de la competiciˇ. Formar part d'un projecte com el nostre li donarÓ l'oportunitat de tenir una gran influŔncia en el desenvolupament, grÓcies a la seva experiŔncia".

null

Com a provador de KTM, Pedrosa no es farÓ visible fins al test de Sepang del febrer de l'any que ve, i en total farÓ entre 25 i 35 jornades de moto al 2019. La seva feina no serÓ posar a punt cap moto. Les seves mesures el fan inimitable. Leitner sap on pot fer mal a la competŔncia: "Una cosa Ús posar la moto a punt, i l'altra Ús trobar una filosofia, un concepte. Per exemple, explicar com reacciona un motor, o si un xassÝs funciona millor o pitjor, si un basculant Ús bo o no. Necessitem sensacions i que ens digui si un component Ús bo per fer una volta rÓpida o per cobrir la distÓncia d'una cursa o per tota una temporada".

null

Dani Pedrosa acumula 18 anys d'experiŔncia al Mundial de motociclisme, 13 dels quals a MotoGP. Leitner Ús clar pel que pot aportar: "He sentit aportar comentaris incre´bles al Dani, com ara dir que un component no funciona en un circuit, per˛ segur que ho farÓ en un altre. Ens aportarÓ molt de valor, ens ajudarÓ a fer millor la nostra moto. Quan la provi ens dirÓ quines sˇn les seves sensacions, i quins sˇn els punts forts i dŔbils de la moto. Vaig treballar 11 anys amb ell, hi confio plenament".