null

Marc Márquez guanyaria amb qualsevol moto? Què diu el pentacampió del món al “Tot costa”, de Catalunya Ràdio?: “Hi ha quatre marques amb què es pot ser campió del món: Honda, Yamaha, Suzuki i Ducati. Amb aquestes quatre marques, en un entorn adequat, amb un equip adequat, tothom en la mateixa direcció, fàbrica motivada, pilot motivat… es pot guanyar un campionat”. D’acord, i ara què en diuen els rivals?

Jorge Lorenzo: “Amb aquesta Ducati, com va demostrar Bautista a Austràlia, sense experiència, va aspirar a lluitar pel podi. Per què el Marc no podria guanyar curses amb aquesta moto, ell que és un fenomen?”.

Álvaro Bautista: “Márquez té un talent increïble, s’adapta a tota mena de situacions. Si està en un equip oficial, tant amb Ducati, com amb Yamaha o Honda, m’atreveixo a dir fins i tot amb KTM o Suzuki… crec que el Marc acabaria guanyant. Té un talent sobrenatural i és molt bo en qualsevol circumstància.”

Maverick Viñales: “Pujar al podi i guanyar curses, jo crec que sí; guanyar el títol, no. No, perquè en molts circuits, un pilot com Rossi ha patit per estar al top 6. Estar al podi i guanyar curses amb la Yamaha, per què no?, però guanyar un campionat seria molt complicat, haurien de fallar els altres.”

Àlex Rins: “No ho sé, sí que és cert que el Marc té molt talent, però si agafés la Suzuki… la Suzuki no es comporta com l’Honda. Pel que jo veig a la pista, l’Honda li permet frenar molt fort i molt tard, i ficar la moto al revolt. La Suzuki no permet arribar-hi tan tard i frenar com ho fa ell. No ho sé, s’hauria de veure.”

Pol Espargaró: “Guanyar curses, impossible, perquè estem bastant lluny. I és cert que ell aniria molt ràpid, perquè la KTM s’assembla una mica a l’Honda. M’encantaria veure-ho, seria el primer que desitjaria veure el Marc a sobre d’una KTM, encara que fos per un dia, per veure què podria fer i posar-nos les piles.”

Aleix Espargaró: “Amb l’Aprilia, impossible; la moto no està preparada. Tal com sempre m’he desfet en elogis per al Marc, que és el millor pilot que hi ha, i, per mi, el millor pilot de la història, crec que la moto segueix sent molt important –no tant com en la F1. Segur que el Marc, en moltes curses, ho faria millor que jo, però no crec que estigui preparada per fer podis.”