null

Traslladar preguntes dels aficionats als pilots de MotoGP és una cosa que Dorna va posar de moda fa un parell de temporades. La gràcia és que els pilots mai saben per on sortiran els seus seguidors i, per tant, les respostes poden ser imprevisibles. De vegades, políticament incorrectes. Un exemple l'hem tingut aquest dijous.

A Sepang, li han demanat a Andrea Iannone els cinc objectes imprescindibles que duu a la motxilla. Resposta: gorra, ulleres de sol, "per descomptat" calçotets, un portàtil i, el més important, condons. Tothom ha rigut, Iannone el primer, com si fos un nen de catorze anys. "Clàssic, no?”, ha ressaltat l'italià. Més riures. "Només un, per seguretat".

null

A Jorge Lorenzo li demanen quin llibre està llegint: Un de Tony Robbins... La periodista que condueix aquest apartat de la roda de premsa li suggereix un títol de l'autor esmentat: "Com guanyar el pròxim milió?". I Lorenzo replica: "Sí, el mes que ve". Hi ha la llegenda que Lorenzo té un contracte d'un milió mensual amb Ducati. Més riures de tothom.

null

Al local Hafiz Syahrin, àlies "El Pescao", li pregunten per quina música li ve al cap abans d'una cursa, i el pilot del Tech 3 es posa a cantar-la. Li demanen si en sap la traducció, perquè és francesa, i diu que prefereix no dir-la perquè és alguna cosa "bruta". La justificació de l'únic pilot musulmà de la graella en la roda de premsa de la seva cursa de casa, amb força periodistes locals presents, és que és una cançó divertida que canten a l'equip per passar-s’ho bé.

El debat és si aquestes qüestions plantejades pels aficionats des de les xarxes socials aporten alguna cosa. Aportar pròpiament, potser no, però generen moments de distensió, i és una bona manera de veure reaccions humanes dels pilots davant de qüestions inèdites. Evidentment, sempre hi haurà algú que es voldrà fer el graciós com Iannone, o que intentarà fer com Crutchlow, a qui sempre acaben embolicant amb les preguntes més “bizarre”.