null

Romano Fenati (Ascoli Piceno, 22 anys) té nivell per ser pilot del mundial? Evidentment sí, el problema és que no té educació. Ahir va intentar resoldre pel seu compte el conflicte que va tenir amb Stefano Manzi (Rimini, 19 anys) durant la cursa de Moto2. Se les van tenir, i si no hagués pres l'equivocada decisió d'intentar tocar el fre del rival a 217km/h, avui segurament no se'n parlaria, i tot hauria quedat com una batussa més de les que ha protagonitzat aquesta "joguina trencada" del motociclisme italià. Fenati ha perdut la feina d'aquest any i del que ve, i no crec que torni mai més a la primera línia del motociclisme mundial.

null

No és la primera vegada que algú toca el fre davanter d'un rival, però sí la primera vegada en què és sancionat. Ahir van ser dues curses. El que passa és que el seu equip, el Marinelli Snipers, l'ha fet fora, i el que havia de ser el seu pròxim equip (el Forward MV Agusta), el mateix de Manzi, ja ha comunicat oficialment que trenquen l'acord que havien signat per al 2019.

I no és la primera vegada que Fenati (subcampió de Moto3 al 2017) protagonitza una acció reprobable: puntada de peu a Niklas Ajo quan tots dos anaven pujats a les seves motos; cop de puny al seu compatriota Andrea Locatelli, en baixar de la moto... Aquest any després que es va saltar la sortida a l'Argentina i va ser desqualificat, va entrar al box llençant el casc a tort i a dret i demostrant que no sap controlar les seves emocions. Una que recorda tothom és quan va agafar pel coll de la camisa Uccio Salucci, la mà dreta de Valentino Rossi, durant una discussió, la qual cosa li va costar que el fessin fora de l'exclusiu grupet de pilots de la VR46, del qual Manzi sí n'és membre.

null

Que Stefano Manzi es va passar, segur, i després encara ha parlat que Fenati el va voler matar; evidentment no és així. Però l'acció d'en Romano va ser imperdonable, i el que havia de fer d'inici és demanar perdó sense peròs. Ell va voler justificar-se amb el que li hauria fet l'altre i queda demostrat, a banda de no tenir bons assessors, que és curt de gambals. Aquesta tarda però ha emès un comunicat demanant disculpes, dient que "no es va comportar com un home". El que no es pot permetre un professional que viu de la velocitat és fer tard. Adéu Romano, passi-ho bé.