null

MotoGP anuncia que –a la categoria reina– set curses de la temporada 2018 seran més curtes: els grans premis de Catalunya, els Estats Units, França, República Txeca i San Marino quedaran reduïts d’una volta; el Gran Premi d’Espanya a Jerez perdrà dues voltes respecte a l’habitual i el Gran Premi de València quedarà reduït de tres voltes.

L’organització creu que d’aquesta forma hi haurà més equilibri entre totes les 19 curses del calendari en termes de despesa de carburant i quilòmetres a què se sotmeten els motors, que d’alguna manera vol dir “garantir que les curses tinguin una durada similar a cada circuit, millorant l’organització i ajudant les televisions a estructurar millor la programació del dia de la cursa”. A MotoGP els canvis ja són definitius.

En canvi, a Moto2 i Moto3 també hi haurà reducció de voltes en algunes curses d’aquesta temporada i està previst que aquesta tendència es mantingui el 2019 en aquestes categories. Les curses de Moto3 dels Grans Premis dels EUA, Espanya, Catalunya, República Txeca, Aragó, Malàisia i València es redueixen d’una volta i el de València perd dues voltes. En Moto2, les curses dels grans premis dels EUA, França, Catalunya, Alemanya, República Txeca, San Marino, el Japó i Malàisia perden una volta, i els Grans Premis d’Espanya i València seran dues voltes més curts que el 2017. El 2019, la distància de les curses de Moto2 i Moto3 encara es reduirà més.

L’organització del Mundial anuncia també una altra novetat al reglament: si hi ha bandera vermella quan s’hagi completat almenys el 75% de la distància de cursa, automàticament s’acaba. Això no canvia la norma segons la qual a Moto2 i Moto3 s’han de completar dos terços de la distància per declarar un resultat definitiu: “Es fa per més seguretat”.