null

Aprofitant el primer test de pretemporada de MotoGP a Sepang, els metges del campionat encapçalats per Ángel Charte (Quirón/Dexeus), juntament amb la “clinica mobile” que encapçala Michelle Zasa, han realitzat per primera vegada revisions mèdiques als pilots. Un procediment que es farà de fet amb les tres categories; en el cas de Moto2 i Moto3 se'ls farà al darrer test de pretemporada a Jerez.

Cal tenir en compte que hi ha hagut algun episodi últimament, com en el cas de l'operació de cor de l'Isaac Viñales, que va agafar els metges fora de joc i volen evitar-ho en el futur. Ara mateix un pilot està obligat a informar de qualsevol canvi en la seva salut. Si no ho fa, quedarà exclòs de la competició i quedarà sotmès a altres sancions, segons la darrera actualització de la reglamentació de la FIM per aquest campionat.

La revisió és molt completa, i totes les proves estan explicades a l'apèndix B (pàg. 287 del reglament): electrocardiograma, pressió sanguínia, pols, sistema respiratori, sistema nerviós, sistema locomotor, orelles, nas i gola, abdomen, orina i vista. Els pilots han de signar també el consentiment per ser sotmesos al test antidopatge. "Aquests exàmens no només asseguren que cada pilot està en una molt bona condició física i de salut, sinó que ajuden a confegir una base de dades amb informació que podrà ser usada pels comissaris. També d'aquesta manera l'equip mèdic pren contacte amb els pilots als quals atendran durant la temporada."