null

Maverick Viñales ens va sorprendre a tots ahir a la presentació del Movistar Yamaha de MotoGP amb la seva renovació per dos anys amb l'equip dels diapasons. Una renovació meteòrica, molt més ràpida que la que va protagonitzar fa dos anys Rossi dos dies abans de la primera cursa del GP de Qatar.

"Tant Yamaha com jo teníem interès a continuar, no tenia cap sentit esperar. Que Yamaha s'interessés tant vol dir que veuen alguna cosa en mi, i una cosa important, perquè al final mai havia sentit que algú hagués renovat tan aviat". Tan aviat vol dir començaments de desembre. I "alguna cosa en mi" vol dir el talent per ser campió, la mateixa "cosa" que hi van veure fa un any i mig quan el van fitxar.

null

Tot plegat té la seva lògica. Suzuki li anava al darrere perquè tornés, el volien sí o sí i el que posaven a sobre de la taula era espectacular. Yamaha ha reaccionat, i no em sorprendria que esperonats també pel patrocinador, Movistar, que té Rossi però necessita un pilot del seu àmbit principal de mercat.

null

Ara queda l'altra banda del box: Rossi. A punt de fer 39 anys, ha expressat el desig de renovar per una o dues temporades. Vol esperar a veure com respon la moto en pretemporada. La impressió és que renovarà. I si Yamaha es queda igual, no veig motiu perquè Ducati canviï de pilots, o Honda, almenys amb Márquez. Aquí la incògnita és Pedrosa, per l'arribada d'Alberto Puig com a Team Principal a HRC; el Dani ja fa anys que, quan toca renovar, es troba mediàticament entre l'espasa i la paret.