null

El “hooliganisme” ennuvola l'enteniment. Entre els aficionats a l'esport hi ha massa exemples. També entre la premsa. Diumenge, a la cursa de Xest, Jorge Lorenzo va rebre 6 vegades al “dashboard” de la Ducati Shell el missatge que canviés al "mapping 8". També des del mur li van "suggerir" fins a tres vegades. Tots sabíem què significava, ens ho havien ensenyat 15 dies enrere a la cursa de Sepang. Va ser conscient de les alertes, i no va deixar-se passar. I va fer ben fet.

null

Ducati li demanava que deixés passar Dovizioso, quan per poques motos que hàgim vist, clarament el ritme del de Forli era inferior al del Jorge. Lorenzo clarament intentava portar el seu company al davant com si fos un gregari ciclista. Per això no va cedir.
Després va caure. I a la sala de premsa un periodista italià va fer una gran botifarra. Al box, Lorenzo va donar les explicacions a l'enginyer en cap Gigi Dall'Igna, i aquest les va entendre. La premsa italiana va picar l'enginyer, i ell els respon: "aneu malament". Però el periodista protagonista d'aquesta "anècdota", dins del box de la casa de Bolonya, busca claca en un altra banda dient "vergonya". Rep claca d'un col·lega que també publica al seu mateix diari. Aquest segon es dirigeix a un periodista espanyol i li deixa anar: "Jorge ja li ha tornat el Mundial 2015 a Márquez, és una vergonya".

null

Lorenzo no havia orquestrat cap teoria, va explicar la veritat, i tant la direcció de l'equip com el seu company Dovizioso van assentir. Entre altres coses, perquè interpretar-lo en pista era cosa fàcil en aquesta ocasió i perquè hauria deixat passar el seu company si hagués tingut més ritme.
Posteriorment, Jorge Lorenzo ha de fer roda de premsa dins l'”hospitality” del Ducati Shell al pàdoc. El pilot anava previngut. El mateix primer periodista l'interpel·la parlant de desobediència i s'exalta. Davide Tardozzi, el director de l'equip, agafa de sobte un micròfon i diu que no hi ha hagut cap ordre, sinó un suggeriment. Una errada, penso, però la confiança amb la premsa de vegades provoca aquestes situacions. El periodista diu que ja ha sentit les declaracions de Dovizioso, però continua exaltat i pensant el mateix, i el mallorquí li diu que no sap res de motos.
Després diria que pensava disculpar-se amb el pilot de Ducati i a hores d'ara no sé si ho ha fet. Dilluns, però, al diari en qüestió hi va haver un article incendiari contra Lorenzo, del qual destaca que Ducati es mostra dèbil quan no pot fer que Lorenzo compleixi "els suggeriments" i que el mallorquí ha d'estar content del rendiment de Dovizioso que deixa en segon pla "la seva falta de resultats".
En fi, aquest primer periodista de qui us parlo és el mateix protagonista de l'anècdota que us vaig explicar a l'agost en aquest post. De vegades la millor virtut d'un membre d'un equip és la paciència amb periodistes bufons, ignorants o, com és el cas, hooligans.

http://blogs.ccma.cat/motogp.php?itemid=58373&catid=2999

El mateix Jorge que es va equivocar en les seves declaracions a Malàisia, a València va obrar correctament. És just deixar-ho clar.