null

Són moltes les entrevistes que li han fet a Marc Márquez les últimes hores. En totes hi ha matisos que cal retenir, i si busquem l’entrevista que ahir li va fer el company Xavi Guillén, de TV3, trobem aquestes frases:

null

Sobre l’ensurt i aquella salvada històrica a les darreres voltes entrant al primer revolt de Xest: “S’havia d’anar relaxat, però no hi ha manera de controlar-me. Podia anar molt més ràpid i m’he dit: provem-ho. M’he ficat jo mateix en un embolic, gairebé caic, però quan m’ha marxat de davant m’he dit, jo em mantinc a la moto fins al final, aviam on acabem. L’he poguda aixecar, i no us queixareu, teniu allà la imatge en càmera lenta per al TN i tot.” Obro parèntesi: l'ex pilot argentí Sebas Porto ha penjat a twitter la seva interpretació d'aquesta genialitat del Tro de Cervera: "Mireu que no només aixeca la moto amb el colze, que usa com a palanca clarament, sinó que té la fredor d'accelerar per descarregar el pes de la roda davantera i així fer metres fins a poder-la posar recta novament. Serà una nova tècnica?".

El seu equip: “Ja saben que amb mi no hi ha res normal, alguna cosa ha de passar. Si no, no soc el Marc. Avui estaven tranquils, pensaven que no ho provaria, però els he posat una altra vegada a prova, aviam com estaven del cor.”
El futur: “M’agrada viure aquest somni, el dia a dia. Fins a l’1 de gener seré campió del món. Un cop comenci l’any que ve, soc un pilot més, un pilot més que espero que lluiti un cop més pel títol, però ara toca gaudir-ne.”

null

Marc Márquez ha caigut aquesta temporada 27 vegades, que en podrien haver estat unes quantes més si no és pels cops que li hem vist salvar situacions més que compromeses. Difícilment hi ha a la història del motociclisme un pilot amb tants èxits que caigui tantes vegades. En aquesta temporada, entre les 3 categories n’hi ha hagut 1.126, que suposa el rècord dels darrers anys, també segurament perquè hem tingut força pluja en general.

Campió modern
Amb el seu 4t títol de MotoGP en 5 anys, Marc Márquez passa a ser el gran dominador del MotoGP "modern", prenent el testimoni de Jorge Lorenzo. Des que MotoGP va entrar en vigor al 2002 en el format de motors de 4 temps, els guanyadors han estat...
Valentino Rossi 6 títols 2002/3/4/5/2008/9
Nicky Hayden 1 títol 2007
Casey Stoner 2 títols 2007/2011
Jorge Lorenzo 3 títols 2010/2012/2015
Marc Márquez 4 títols 2013/14-2016/17
És cert que Valentino té més títols, però no en guanya cap des de 2009.

Tetracampió
Marc Márquez (2008 - )* entra al selecte grup dels tetracampions de MotoGP. Iguala amb 4 monstres:
-Geoff Duke (50-59)
-John Surtees (52-60)
-Mike Hailwood (58-67)
-Eddie Lawson (83-92)
Deixa enrere, per tant, tres grandíssims campions com són Jorge Lorenzo, Kenny Roberts sr i Wayne Rayney.
Per sobre d'aquestes estadístiques tenim:
-8 títols Giacomo Agustoni (64-77)
-7 títols Valentino Rossi (96- )
-5 títols Mike Doohan (89-99)

Hexacampió
En el nombre de títols mundials absoluts, el Tro de Cervera es posa al mateix nivell que...
-Geoff Duke
-Jim Redman (59-66)
Deixa enrere els pentacapions Lorenzo i Doohan.
I es dirigeix a la caça de...
-7 títols John Surtees i Phil Read (61-76)
-9 títols Valentino Rossi, Mike Hailwood i Carlo Ubbiali (49-60)
-13 títols Ángel Nieto (64-86)
-15 títols Giacomo Agostini.

*temporades en actiu