null

Escriure això és dur, però la veritat no importa. No importa si hi havia ordres d'equip o no a Ducati per permetre guanyar a Dovizioso la cursa de Sepang i allargar la lluita pel mundial fins a València. I per què no importa? Perquè Lorenzo queda al descobert quan nega les ordres i els seus directius les reconeixen.

Si el discurs del Jorge hagués estat, per exemple, només: "Per intentar guanyar aquesta cursa, a les dues darreres voltes, tenia un 90% de possibilitats de caure, i no era el moment per fer-ho...", seria genial. Però no sé per quina raó el mallorquí no sap posar el fre en segons quines situacions i entra a debatre sobre les ordres d'equip, quan hauria de ser més discret. Deixa anar: "ordres no n'hi ha hagut, però si que és veritat per exemple que Gigi (dall'Igna, el director general del departament de curses de Ducati) em fa entendre que el campionat és important..." No cal seguir. La política de comunicació fa aigües.

null

No tinc clar que el Dovi no ho sabés, però m'inclino per pensar que no. Però si directius italians i Lorenzo pacten que no foti enlaire les opcions del seu company, encara que això signifiqui no aconseguir la primera victòria amb la moto de Borgo Panigale, punyeta que pactin també el missatge post cursa! El que no tenia cap lògica és que guanyés Lorenzo i amb Márquez quart, el cerverí fos campió aquest diumenge i es calés foc a tot Ducati. Perquè seria el ridícul més majúscul que hauria pogut fer Lorenzo, el pilot del contracte supermilionari. A banda que ens n'hauríem estat rient i fent broma fins al dia del judici final.

Hi ha qui pensa que les ordres d'equip suposen adulterar la competició. Tant se val. No puc concebre que guanyis una cursa per donar el títol al rival del teu company d'equip. Com si un equip de futbol es deixés fer un gol per compensar haver-ne marcat un abans en fora de joc. Una altra cosa és que estiguis de cul amb la fàbrica, marxis en poques setmanes, et vulguis venjar d'alguna cosa que t'hagin fet, etc. Si estàs bé amb la fàbrica, amb l'equip i amb la gent, aquesta cursa no la pots guanyar. Ni que tinguis 3 minuts d'avantatge. T'has de frenar i deixar passar Dovi.

Que és dur per a un pilot? Per a un espècimen altament competitiu com un pilot de MotoGP? Com el mateix Lorenzo? Evident. Però si el propi Márquez va dir al Tot Gira que tenia clar que Dovi acabaria guanyant la cursa!, i que ell hagués obrat igual...

El cas és que Márquez ho té tot de cara per ser tetracampió de MotoGP a València, i que per Ducati allargar el que ja és agonia suposa moltíssim, perquè d’una banda la partida s’haurà de jugar i pot passar de tot, i de retruc vol dir més exposició pública i no passar ja a l'oblit, enterrats sota l'ombra de Marc Márquez. Que, per cert, està bastant sol, però Honda ja té el títol de constructors a la butxaca.