null

El domini de Márquez a Phillip Island ha estat insultant. De vegades em costa de creure que aquell marrec que no aixecava dos pams de terra al 2008 quan va arribar al mundial i que parlava amb aquell to tan agut, de prepubescent, hagi esdevingut un dels pilos més decisius de la història del motociclisme. Sabem que té les habilitats físiques per guanyar i sabem que les entrena i exercita magistralment, però sobretot té un cervell privilegiat.

Ahir Márquez va ser l'estrella de la festa de disfresses que Honda organitza a Phillip Island cada diumenge nit després de la cursa. El Tro de Cervera es va disfressar de Minion. L'espai no era gaire gran. Potser hi cabia un centenar de persones. Algú com Márquez, a qui li costa molt que no l'enxampin quan intenta ser discret a la seva vida privada a Catalunya, sap que pot estar ben tranquil allà. És la Comunió del pàdoc de MotoGP. Ningú no treu ni treurà mai el seu telèfon per robar cap foto. Ni d'ell ni de Pedrosa, Rabat, Alex Márquez, Redding, Nakagami, McPhee, o Joan Mir, que també es van disfressar amb el que van trobar...

Molta música llatina... I molta gresca. Emili Alzamora, el mentor del Marc, es passejava a distància, gaudint només veient com el Tro i el seu equip deixaven anar tota la tensió acumulada. Precisament és del poc que li vaig entendre a l'ex campió de 125cc, enmig de la música al màxim volum: "que en gaudeixin, només per la pressió que han de suportar, es mereixen aquests moments". No sembla que aquesta hagi estat la darrera festa de Márquez aquesta temporada.

null

Márquez ballava disfressat entre la gent, com poques hores abans havia ballat amb la seva Honda entre 7 rivals, en alguns moments "sense pensar", només donant gas, amb la granota marcada per rodes alienes i la cua de la moto fracturada d'un cop que quasi l'envia fora pista. Valentino va dirigir-se a ell, a Zarco i a Iannone quan va parlar de comportament estúpid -expressió molt italiana-. Un Rossi que viu assedegat entre Márquez, Maverick, Dovi, Zarco, Miller, Pedrosa, Lorenzo, Aleix Espargaró, Petrucci, Rins... Mai Rossi ha tingut tants rivals de nivell.