null

Ja se'n parlava a "ràdio pàdoc" els darrers dies. La Comissió dels Grans Premis, reunida a Motegi fa pocs dies, ha decidit restringir els entrenaments de MotoGP, ordre efectiva a partir de 2018. El resum és: no hi haurà ni testos a l'aturada d'estiu i es retoquen els testos durant la temporada per preparar curses futures.

null

Què és el que no canvia?
-Els dos dies de test de València dels dies 14 i 15 de novembre.
-I els testos oficials de 3 dies en tres circuits del mundial al començament de 2018, quan s'acaba la prohibició d'hivern; és a dir, Malaisia del 28 al 30 de gener; Tailàndia (nou circuit al calendari) del 16 al 18 de febrer; i Qatar de l'1 al 3 de març.
-I tampoc canvien els tres test post cursa, a Jerez, Catalunya i Brno.

null

El que canvia.
-No es podrà fer test a l'aturada d'estiu, que l'any que ve serà del 16 de juliol al 2 d'agost, entre Sachsenring i Brno. Perquè es considera que els testos han de ser per evolucionar motos, no per preparar curses próximes en el temps.
-Els 5 dies de test extra durant la temporada amb pilots titulars no podran disposar-se a voluntat. Ara només es podran fer 3 dies d'aquests 5 en circuits on s'hi hagi de córrer -sempre amb una diferència prèvia de 14 dies almenys-, i els altres 2 en circuits on ja s'hagi corregut. Aquesta temporada, Yamaha va anar a Le Mans i Maverick va guanyar; Ducati va anar a Mugello i va guanyar Dovi; Honda va anar a Brno i va guanyar Márquez...
-Al 2019, els testos oficials de pretemporada fora d'Europa passen de 3 a 2, per tant de 9 dies a 6 dies.