null

Al final el que hem de pensar és que tots -siguem francs, no tots, però sí la majoria- dels pilots de MotoGP són uns cracs. I Andrea Dovizioso és un d'aquells pilots de qui potser havíem perdut l'esperança. Confesso que jo també, però perquè no és dels nostres. Si ho fos no l'hauria perduda. I ara per força l'hem hagut de recuperar.

Dovizioso reconeix que si Márquez no hagués salvat aquella errada al revolt 8 -que li hauria pogut costar una caiguda i no puntuar- no l'hagués superat al revolt 11. Un revolt on mor una recta de 800m en baixada, on s'hi arriba a més de 250 i on es redueix a 90km/h. Però plovia força, i les voltes anteriors la Ducati Shell patinava a la recta, i resulta que en Dovi tirava de fre del darrere per aturar les lliscades. La Ducati se li bellugava també del davant, i això ens va confondre. Pensàvem que Márquez era més fort allà i no era veritat; Dovi ha reconegut que té millor moto que el campió, i que el català posa el que a la seva RC213V li manca.

null

El Marc sabia que aquella frenada del revolt 11 era el punt on podria perdre la cursa. I així va ser. Deprés ho va intentar a l'"estil Àustria", al darrer revolt i descontroladament, i per segona vegada no li va sortir. Però el del Repsol Honda és fidel al seu ADN: "ho he provat una vegada més, és important que els rivals et vegin provar-ho, que sí, que t'estàs jugant un campionat, però la pressió no t'arronsa".
Dovi sap que aquesta "derrota" no afectarà psicològicament Márquez. També sap que a Phillip Island, un circuit on es gira d'esquerres, Márquez és sobre el paper superior a ell. Però el de Forli viu el moment, no especula, vol experimentar la realitat de les coses, potser la realitat no es compleix... També creu per contra que a Sepang l'avantatge serà de la seva Ducati Shell.

null

Aquest campionat va començar sent de 5, i va ser moltes setmanes de 5. Ara és de 3, encara que no ho sembli. Maverick Viñales està moix. Quantes vegades haurà somiat aquesta temporada, després de dominar amb mà de ferro la pretemporada i l'inici de curs, que es proclamava campió en un escenari tan idíl·lic com aquest? I ara es troba que ha d'anar-hi amb una moto que no li dona confiança, que ahir va dur Rossi a terra per forçar. El del Movistar Yamaha és a 41 punts, encara amb les matemàtiques al seu favor. Tant de bo pugui afegir-se a l'espectacle, fa 3 curses que no puja al podi.
Aprofito una línia per introduir un tema que s'haurà de tractar pròximament: a qui o a què hem de fer responsable de la competitivitat actual de la Yamaha M1 de fàbrica?

No sé tu, però jo vull que el mundial de MotoGP el guanyi un de casa, ara bé, el primer que demanem de l'esport és l'espectacle, i això ja ho tenim. Després que la justícia actui.

Aprofito per adjuntar-vos dos links d'aquesta temporada mateix referits a Andrea Dovizioso. Per a què mantinguem tots plegats la consciència de la velocitat a que canvien les coses en MotoGP.

http://blogs.ccma.cat/motogp.php?itemid=58166&catid=2999

http://blogs.ccma.cat/motogp.php?itemid=58373&catid=2999