null

Dissabte passat, l'amic de la infància de Valentino Rossi, Uccio Salucci, la seva persona de confiança de sempre, va assistir a Madrid a l'homenatge a Ángel Nieto. Amb un companya periodista vam aprofitar per enregistrar-li algunes declaracions sobre l'acte i sobre la recuperació de "il dottore".

Com està Valentino?
Salucci: Està bé, millora dia a dia, estem contents de com va la recuperació, però cal temps
Com està de moral?
Salucci: Ara ja està bé, està ja "en baixada", perquè ha estat dur i ara ja s'està recuperant d'aquesta cosa tan dolorosa. Ens podíem jugar el títol, a Silverstone va ser molt ràpid, amb opcions de victòria. Havíem trobat una bona posada a punt pel final de temporada i era bonic poder-s'ho jugar amb els altres candidats, i desgraciadament no ha estat així.
Hi ha alguna data per a què pugui provar una moto?
Salucci: No, encara no. Sincerament, esperem a veure què ens diuen els metges, i després provarem segur.

null

Evidentment, dissabte Salucci sabia perfectament que Valentino provaria aquest dilluns al circuit de Misano. Van ser 4 voltes amb una Yamaha R1 (superbike de carrer), i haurien pogut ser més si no hagués estat perquè va començar a ploure. El 31 d'agost es va fracturar tíbia i peronè. La matinada de l'1 de setembre el van operar. Ha pujat a la moto per fer 4 voltes al circuit de Misano el 18 de setembre. Demà, dia 20, vol decidir si viatja a l'Aragó per disputar el gran premi.
Valentino només ha avisat Yamaha, que no ha seguit el fil i no han avisat la Direcció de Comunicació de MotoGP, que dilluns va enviar el seu previ d’Aragó donant per fet que el doctor es quedava a casa. Un altre caprici made in fill pròdig.

null

Yamaha va anunciar l'11 de setembre que l'holandès Michael Van der Mark seria el substitut de Valentino a Alcanyís. Ahir Yamaha emet un comunicat oficial en què assegura que Valentino avalua la possibilitat d'acudir a la cita. Quina desil·lusió ha de tenir ara mateix el seu substitut oficial Michael Van der Mark, que a més està inclòs en la roda de premsa del "media day" de dijous que ve...
Fins aquí els fets. Ara les especulacions. Què busca Rossi? Sorprendre'ns? Jo crec que sí. Vol donar un cop d'efecte i demostrar una vegada més que amb 38 anys no està mort i al capdavall interferir i ser protagonista en aquest final de temporada, encara que sigui des de la banqueta. Si viatja a Alcanyís, que no ho dubto, serà amb totes les conseqüències. I si viatja serà perquè vol que li donin el vistiplau per córrer. La pregunta és: el metge del circuit d'Alcanyís, que és qui té la darrera paraula, s'atrevirà a negar-li a Valentino els seus desitjos i veure el seu nom a la premsa? Decisió que ha de consensuar amb el Director Mèdic de MotoGP. No tinc cap dubte que aquests doctors es guiaran pel tema salut, en contraposició al tema espectacle que ara impugna il dottore.