null

No sé si a Andrea Dovizioso li agradarà que li digui aneguet lleig de MotoGP. En italià sona quasi ofensiu: ("brutto anatroccolo"). Evidentment, sense mala intenció. Però si repasseu la seva trajectòria, és així. O, per ser més correctes, ha estat així. Perquè ara mateix, l'Andrea és l'amo del galliner. És novament líder.

null

El pilot del Ducati Shell sempre ha semblat plat de segona taula. Aquest any es va quedar a Ducati en detriment de Iannone, sí, però li van portar Lorenzo a cop de talonari. Fins ara el seu millor any va ser el 2011, al Repsol Honda, tercer del Mundial i amb 228 punts, que aquesta temporada pot ben superar (183 després de 12 curses, a falta de 6). Aquella temporada HRC tenia tres pilots a l'equip de fàbrica: Stoner va ser campió, l'Andrea segon i Pedrosa tercer. A aquelles altures del 2011, el de Forli tenia una victòria (2009) en quatre temporades, i per exemple Pedrosa ja en sumava 15 en 6 anys (tres aquell mateix any).

null

Després del podi del Gran Premi d'Itàlia del 2011, al Mugello, en una cursa guanyada per Jorge Lorenzo, amb Dovi a menys d'un segon i al davant de Casey Stoner, al qual va superar en un bonic duel a la darrera volta, l'avui líder de MotoGP va dir que volia ser considerat un dels pilots top. Només havia guanyat una cursa. El podi era molt recent i l'eufòria, plena. Va dir sense embuts que pensava en el títol, que després s'enduria Stoner. Una experiència que segur que ha marcat el seu discurs d'aquest any. Ha necessitat quatre victòries, i sobretot les dues últimes, i com les ha aconseguit, per afirmar, ahir mateix: "Avui ja em crec al 100% que soc candidat al títol. Fins ara era al grup d'aspirants però amb dubtes. Hem guanyat una cursa diferent en una pista complicada on als entrenaments no vam ser els més forts. Ens han de tenir en compte per lluitar pel títol".

null

Dissabte, dins de l'”hospitality” de Ducati. Estava seguint la roda de premsa d'Andrea Dovizioso després de la classificació de MotoGP. Però tenia un ull posat en la classificació de Moto2. La seguia per un monitor situat en un dels despatxos de la gent de Ducati a l'”hospitality”. Va coincidir que en aquell moment hi havia a dins Davide Tardozzi, el “team manager” del Ducati Shell. I un periodista italià. En el moment que Matia Passini fa la “pole” de Moto2, aquest periodista diu que és una llàstima que no hagin fet triplet italià (Fenati havia fet la de Moto3), i que tant de bo a MotoGP l'hagués fet Valentino. Jo estava callat i no vaig obrir la boca. Era evident que la situació s'havia tensat i va ser el mateix Tardozzi qui, sense cap estridència, va dir que hauria preferit que la “pole” (la 6ª de Márquez aquesta temporada) la fes Dovizioso.

Potser per a la premsa italiana el Dovi encara és "il brutto anatroccolo". Els pilots italians han viscut massa temps a l'ombra de Rossi. També és cert que, excepte Biaggi -i en menor mesura Capirossi-, no n'hi ha hagut que guanyessin un nombre destacat de curses a MotoGP. Fins ara.

(Les fotos són de Dorna i Repsol)