null

Després d'uns dies de no voler manifestar-se públicament, els responsables del Circuit de Catalunya responen al seriós toc d'atenció rebut per part de Dorna la setmana passada. Vicenç Aguilera, president del Consorci del Circuit, ha aprofitat la presentació dels 24 hores motociclistes del circuit per llençar un missatge clar: "Tal com hem fet els últims 25 anys, farem tot el que s'ha de fer. Per a nosaltres no hi ha cap polèmica. Com sempre, farem el que hem estat fent: hi hem fet xicanes, no les hi hem fet, les hem canviat..., farem el que toqui. Per tant, posar en dubte que farem el gran Premi de Catalunya de l'any que ve no té cap sentit, i no estem preocupats, perquè el Circuit farà el que ha de fer.”

Declaració contundent d'Aguilera, que responia a la declaració contundent d'Ezpeleta. Ara bé, no hi ha concreció del president del Circuit. "No hi ha cap decisió presa, però sí la decisió de fer el que calgui per mantenir el Gran Premi de Catalunya de MotoGP (...) Hi estem treballant i, quan tinguem les coses endreçades, ho explicarem; ara no toca, no podem anticipar coses que no estan decidides ni acordades". Aguilera s'ha mostrat dolgut: "es que no ho hem fet mai? Després de 25 anys, hi ha desconfiança? Nosaltres seguirem fent el que toca, ho hem fet durant 25 anys". Vicenç Aguilera respecta que hi pugui haver algun dubte: "és lògic, les coses no són blanques o negres, però nosaltres no en tenim cap dubte, tenim una voluntat claríssima de seguir fent el GP de Catalunya de MotoGP.”
Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, l'actuació del circuit passa per reasfaltar totalment la pista, acció que estava prevista de cara al 2018 i que s'avançaria, per tant, uns quants mesos. Al circuit ja estan parlant amb proveïdors de circuits que fa poc que s’han reasfaltat, com Le Mans i Sachsenring. Quant a la modificació del revolt 13, ara mateix el pla del circuit preveu al 50% l'opció d'una nova xicana per a motos o bellugar 15 metres l'escapatòria. Caldria veure si bellugar 15 metres aquella escapatòria compleix amb les demandes dels pilots. El Gran Premi de Catalunya de MotoGP 2018 ha arribat a estar en una situació més que compromesa. Els seus responsables ho negaran, però la realitat és la que és. Ara han aturat el cop i tot apunta que aquesta situació es desencallarà. Quan? Tal com diria Aguilera: "Hi estem treballant i, quan tinguem les coses endreçades, ho explicarem, ara no toca".