null

Maverick Viñales pot ser campió del món de MotoGP? Un sí rotund. És a 5 punts del líder, Marc Márquez. Però si fos només qüestió de sortir a donar gas, ho tindria molt més fàcil. Aquest és un campionat que es disputa en diversos fronts.

Si una cosa ens ha reconfirmat la primera meitat de temporada és que Marc Márquez és un pilot descomunal. No té la moto per guanyar clarament, però ara com ara hi ha altres factors que fan que el talent i la mecànica no siguin exclusivament decisius. Però el Tro de Cervera és líder. S'havia proposat guanyar a Alemanya i ho ha fet. Pot guanyar el Mundial? Un sí rotund. Però no serà només per velocitat, sinó també per tàctica i política. Márquez ha après tant de Valentino que ara mateix està al seu nivell en la lluita que a MotoGP es fa fora pista. Si vols ser campió, no n'hi ha prou de ser només ràpid i aquí és on Maverick Viñales ha de fer els deures.

null

De moment, el Viñales que es va plantar a Alemanya era un pilot diferent, el que tradueix les crítiques als neumàtics en errors propis. Potser no cal exagerar, però és un pas fonamental. En Maverick surt a lluitar a pit descobert, tal com és. Però d'aquesta manera estàs més exposat a rebre els cops de l'enemic. Márquez i Rossi surten cada dia amb una bona cuirassa, perquè saben que rebran cops, però també surten a donar-ne. I Márquez i Rossi tenen motius per voler matxucar algú que saben que tard o d'hora serà campió del món perquè té un talent que fa por, només que no sap encara com guiar-lo en totes les variables que juguen en aquesta equació. El Doctor i el Tro ja han començat i la segona meitat de l’any serà l’escenari ideal per incrementar aquests atacs, més o menys visibles. La feina del #pistolerdeRoses serà, mentre dona gas, identificar aquests atacs i respondre en la justa mesura, o no respondre, però en qualsevol cas sense desgastar-se excessivament.