MV25 signant autògrafs a Sepang

S'ha acabat la gira asiàtica a MotoGP. Queda només una cursa, a València, la setmana que ve. Els tres títols estan decidits. És fàcil i comprensible, però perillós, deixar que el cap se’n vagi cap al futur i no es quedi en el present que cal rematar.

Hi ha exemples per a tots els gustos, com el de Maverick Viñales. El de Roses lluita per acabar 3r del Mundial. És a 17 punts de Lorenzo i només queden 40 minuts de competició per aconseguir-ho. Ho intentarà, sí, però ell sap que necessita una carambola: "intentar fer primer a València, i si el Jorge fa 5è o 6è, que ho veig molt difícil, estarem davant d'ell. El tenim una mica lluny, però no és impossible". Més carambola que la de Márquez al Japó...

El Maverick va per feina

El Maverick precisament l'any que ve hereta la Yamaha M1 de Lorenzo. I el més normal, perquè som humans, seria que estigués ja més pendent de l'altre blau "Iwata" que del seu actual blau "Hamamatsu". Però no: "vull acabar en el màxim de forma. No sé si està bé dir-ho, però per a mi és com un entrenament per a l'any que ve. Cada cap de setmana anem a més". Certament la Suzuki li permet ara mateix no recórrer al somni de Yamaha abans d'hora, perquè la fàbrica li ha construït una moto guanyadora, amb alguns defectes encara, però sobretot en sec molt competitiva.