Jarvis i els seus pilots

Demà farà un any d’aquella roda de premsa en què Valentino Rossi va decidir disparar-se un tret al peu en sentit figurat acusant Márquez de conspirar contra ell i exigint-li que s’apartés del seu camí cap al títol. Aquesta afirmació, si ets seguidor o seguidora de Rossi, és opinable. I respecto qualsevol versió contrària, però no la comparteixo.

MM93 fa un any a Sepang

I si no, llegiu el que ha declarat el cap del Movistar Yamaha, Lin Jarvis, a la “Gazzetta dello Sport” italiana: “Si Rossi no hagués estat tan dur en aquella roda de premsa a Sepang, estic força segur que no hi hauria hagut aquella enorme reacció per part de Márquez. Ha estat errada seva (de Valentino). Vale hauria pogut gestionar la situació d’una altra manera. També Jorge Lorenzo va reaccionar en sentir-se ofès per Valentino. Hauria pogut ser campió si hagués callat. En canvi, la situació va esclatar”. Jarvis afegeix que Rossi, tot i ser el mag de la guerra psicològica, va arribar a una situació en què es va trobar “a ell mateix”, i potser no surt com voldries i generes una reacció oposada.

VR46 fa un any a Sepang

Què passarà demà a la roda de premsa oficial de presentació del GP de Malàisia, en què no hi serà Lorenzo, però sí Márquez i Rossi? És probable que hi hagi moments de tensió, perquè preguntes se n’hauran de fer. Valentino podria seguir amb les acusacions que ha anat deixant anar gota a gota aquest any, o passar pàgina. Potser caldria repassar què va declarar l'amic de l'ànima del doctor, Uccio Salucci, fa poc al diari Marca: “Jo sempre li dic al Vale que allò de l’any passat no es pot oblidar. I no s’oblidarà mai fins que ens morim, perquè no ho pots oblidar. És quelcom amb el qual has de viure. Amb aquest disgust, amb aquesta ràbia. Has d’aprendre a viure-hi”.