Shuhei Nakamoto

HRC respon avui a través del seu vicepresident executiu i home fort a les curses, Shuhei Nakamoto. Fan costat a Marc Márquez en tot, posen a disposició de tothom qui vulgui la telemetria de la moto del campió i consideren que hi va haver una puntada de peu (l'entrevista s’ha distribuït en anglès i fan servir el terme "kick"): "Les dades de la moto del Marc demostren que, encara que estava aixecant-la i evitant el contacte amb Valentino, el fre davanter va rebre un impacte sobtat que va bloquejar la roda, que és el motiu de la caiguda. Creiem que aquesta pressió és conseqüència de la puntada de peu de Rossi. La telemetria de la moto del Marc està a disposició de Dorna, la FIM o de la premsa que ho vulgui contrastar.”

S'ha especulat que la telemetria de la moto de Márquez estaria en poder de Rossi i que per això Valentino s'hauria decidit a recórrer al TAS. Però, com moltes altres coses que s'escriuen, només són especulacions. El TAS, per cert, decidirà teòricament el dia 6, divendres que ve, vint-i-quatre hores abans que es formi la graella del Gran Premi de la Comunitat Valenciana.

Lluita Marc-Vale a Sepang

Nakamoto assegura que Honda respectarà qualsevol decisió del TAS (encara que pensa que la direcció de cursa hauria d'haver actuat abans de la bandera de quadres). Ja sabeu que aquest organisme de judici esportiu no acostuma a emetre veredictes en un marge de temps tan reduït, i per això la qüestió és si aixequen cautelarment la sanció a Rossi sota la premissa que hi pogués haver "conseqüències irreversibles en cas d'execució de la sanció" (http://www.gp-inside.com/News/Detail/14734).

En el seu argumentari, Honda parteix d'aquests fets:
– Marc Márquez va guanyar a Austràlia superant Lorenzo. Nakamoto es demana per què no es va posar en qüestió en un primer moment la lluita Pedrosa-Rossi a l'Aragó (després Valentino sí que va increpar els mecànics del Dani la nit de diumenge posterior al Gran Premi d'Austràlia), o bé la tercera posició de Iannone a Phillip Island, que va deixar Rossi fora del podi. És més, Nakamoto diu que està d'acord amb el comportament de Valentino Rossi en el Gran Premi del Japó 2010, on va collar Lorenzo fins a l'extenuació quan el mallorquí s’hi jugava el títol i ell, no res, perquè al final tot és competició.
– El dijous previ a la cursa de Malàisia, Rossi va acusar Márquez d'ajudar Lorenzo intencionadament.
– En la cursa de Sepang, Rossi va empènyer Márquez intencionadament fora de la traçada, i això el va fer caure. La direcció de cursa el va sancionar i la FIM ho va ratificar.

Un altre moment de la lluita

Shuhei Nakamoto recorda els problemes de Márquez a l'inici de cursa amb el dipòsit ple i considera que l'avançament que li va fer Lorenzo al començament va ser una errada del seu pilot, no pas que el deixés passar voluntàriament. "Els temps que estaven fent (Rossi i Márquez) eren prou ràpids, i això demostra que el Marc que no tenia cap intenció de frenar Valentino. A més, quan el Marc cau i Rossi té pista lliure, els seus temps no són més ràpids que durant la lluita".

El vicepresident d'Honda Racing Corporation diu que els 36 anys que té Rossi i el seu alt nivell fan que el respecte per ell sigui encara més gran; i que si guanya el títol serà merescut. Però, a la vegada, esperen d'ell que recapaciti i entengui que s'ha equivocat. Finalment, a València, segons Nakamoto, "el nostre desig és que el Marc i el Dani lluitin per la victòria. Si poden acabar primer i segon -l'ordre tant ens és- estarem molt contents".