Rossi nega haver tirat Márquez

Els 3 punts que li han imposat a Valentino Rossi per haver tirat Marc Márquez a Sepang són 3 perquè han de sumar 4. En tenia un de Misano, més tres fan quatre, els que calen per reglament per a què Valentino surti des de la cua de la graella a València. A Rossi li han donat una segona oportunitat. Ell diu que li han tallat les cames, però també Mourinho ho diria si es trobés en la mateixa situació.


El 46 i el 93 s'han passat 15 vegades abans de la topada

I és que Valentino l'han sancionat, però no queda eliminat de la lluita pel títol. Manté els seus 16 punts del podi de Sepang i Lorenzo li retalla fins als 7. I Rossi sortirà de la cua de la graella, però són 25 pilots, i en una volta n'haurà passat 10, si no el tiren, encara que el més plausible és que li obrin forat. Per això Lorenzo es queixa. Per això Pedrosa -amb la boca petita- es queixa. Perquè... digueu-me vosaltres què pensaran el Jorge i el Dani -sabent que tirar algú són només 3 punts-, la pròxima vegada que el tinguin al costat en pista i es juguin una posició, un podi, una victòria, un títol?

Consideració a banda: Per què Pedrosa no és tan palesament contundent com Lorenzo reclamant més sanció contra Rossi? Perquè ell, en primer lloc, no es juga el títol. I en segon lloc perquè està curat d'espant veient decisions de Direcció de Cursa que ell considera molt allunyades de la realitat. Però sí que va dir al Tot Gira en clara referència al dottore que no es poden condicionar les curses.

Segona consideració a banda: el txec de Moto3 Hanika va ser sancionat a Jerez amb 5 punts per tirar un altre pilot perquè va reconèixer la intencionalitat. Rossi no l'ha reconeguda i per això només té 3 punts. Per tant Direcció de Cursa accepta que li plantin una mentida a la cara i a més no la sanciona. I en canvi, Mike Weeb, director de cursa, li ha dit a Márquez que no se'l creia, que no es creia que no volgués emprenyar Vale, però com que el reglament no diu res d'accions així...

El Tro de Cervera donant la seva versió

Què farà el Tro de Cervera a València? Jo crec que dependrà de si Rossi continua punxant-lo, tot i que no descarto una crida a l'ordre per part de l'organització. És estrany. És Rossi qui l'ha ficat en el merder, i quan -com va pronosticar Lorenzo- la tàctica se li gira en contra, acusa el Marc de ser instigador de tot plegat i d'haver assolit el seu objectiu, ajudar Lorenzo a ser campió del món. Mourinho total. Quants seguidors en xarxes socials por haver perdut Valentino? O resulta que n'ha guanyat? Al final, una disculpa a temps et fa més humà. No reconèixer cap errada, en el seu cas, l'acosta més al perfil de monarca absolutista, un Lluís XVI qualsevol, que és com el consideren Lorenzo, Pedrosa i Márquez.