Després de la roda de premsa dels dijous a Sepang.

Avui, a Malàisia, Valentino Rossi s'ha disfressat d'agent secret. Ha inutilitzat la seguretat d’un banc suís, i a les fosques ha anat a una caixa de seguretat, d'on ha robat tots els mastegots del món. I després els ha repartit... però no ben bé com un Robin Hood. Perquè tots han anat per un de sol: Marc Márquez.

Antecedents: Diumenge passat, després de la cursa de Phillip Island, Rossi va insinuar que Márquez havia alentit la competició per afavorir Lorenzo. Que quedi clar que Márquez respon que si hagués volgut ajudar Lorenzo no l'hauria passat a l'última volta. I que quedi clar també que Andrea Iannone avui ha donat suport al “dottore” en aquesta teoria (perquè li ha llençat un cable amb el tema dels insults? Veure http://blogs.ccma.cat/motogp.php?itemid=56336).

A la roda de premsa en anglès de presentació del Gran Premi de Malàisia, sense venir a compte, Rossi ha deixat anar l'acusació. Amb el Marc a la seva esquerra i el Jorge a la seva dreta. I quan s'ha aixecat la sessió, que és quan hi ha la segona part, la zona mixta en les llengües mares, Valentino ha buidat el pap en italià: "És cert que el Marc no va jugar amb nosaltres, va jugar només amb mi. Està claríssim, i per a mi és important que ell sàpiga que jo ho sé. Però estic amoïnat, perquè una cosa és lluitar contra Lorenzo, i l’altra també fer-ho contra Márquez, que a Austràlia no va tenir el 'fair-play' que qualsevol pilot professional hauria de tenir clar en aquesta mena de situacions".

Us reprodueixo també altres declaracions de Rossi que podeu escoltar a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: "Per mi ha estat una grandíssima desil·lusió, m’ha sabut molt greu. Feia algunes curses que m’ho ensumava, però no m’ho esperava, de fet. Desil·lusió, dolor, i també preocupació, perquè ell (Márquez) intentarà fer-ho aquí i a València". I aquí les raons que sustenten la seva teoria: "El Marc prefereix que Lorenzo sigui campió perquè ell està empipat amb mi. Crec que és una qüestió personal. Per l’Argentina, que ell no ho ha dit mai, però pensa que jo el vaig tirar aposta. I per Assen, perquè pensa que vaig fer allò perquè no guanyés. D’ençà que la té clavada, i pensa com els nens, que jo no guanyo, però tu tampoc".

Els dos aspirants al títol 2015 en MotoGP

Rajada de por de Valentino. Que té a tocar el 10è títol i se sent molt sol, perquè veritablement a Malàisia i a València hi ha clarament dos jutges de la situació: Márquez i Pedrosa (però que no vol dir que deliberadament vulguin ajudar el 99). Valentino deu pensar que aquí el passaport compta i molt. Avui Rossi ha arribat a posar en dubte ser l'ídol del Tro de Cervera i pensa que d'allò de tenir un pòster seu a la seva habitació, que no deu ser ni cert.

Acusacions del Vale en el mateix escenari en què al 2004 va escenificar el trencament de la seva superamistat amb Sete Gibernau. Però allà Gibernau va ser qui es va trobar en el tsunami de cop. Aquí, Márquez anava preparat i rialler, com sempre, i tampoc no ha callat: "és un mestre de la psicologia, però en aquest cas em posa la pressió a mi, i a qui ha de guanyar a la pista és al Jorge, allà és on ha de pressionar". Savi el Tro, molt savi.