La gent té una inventiva...

Els nervis estan a flor de pell. Ja us ho havia explicat alguna vegada, i ho hem fet durant les transmissions de l’UniversMotoGP que els seguidors de Rossi aquest any estan a la que salta. Quan llegeixen o escolten alguna crítica al seu pilot reaccionen de seguida, de vegades amb certa agressivitat (escrita, en xarxes). No puc dir que ningú m’hagi volgut criticar per dir res sobre Rossi. El respecto per ser qui és. Aquest matí un periodista italià que feia una enquesta m’ha demanat si penso que és just líder de MotoGP i la meva resposta ha estat afirmativa. Potser el problema no el tenim precisament a casa nostra…

Això que us explico ve al cas perquè a Itàlia aquesta setmana hi ha hagut moltíssima polèmica perquè Iannone va plantar cara a Rossi a Phillip Island -de fet tampoc no es va arronsar davant de Lorenzo i Márquez-, però com que va acabar 3r i amb Rossi fora del podi, les critiques li han plogut. Algun insult també. A Itàlia especialment.

Iannone, protagonista a Austràlia per diverses coses.

He pogut intercanviar unes paraules aquest matí amb Carlo Pernat, el representant d’Andrea Iannone. El seu parer és que a Itàlia no hi ha cultura esportiva, que tot es regeix per les lleis del futbol, i per això els “tifosi” valoren el podi de Iannone a Phillip Island com el robatori de 3 punts a Valentino Rossi, en lloc del resultat d’una lluita neta de 52* avançaments sense topades i que s’ha definit com l’espectacle més gran de MotoGP en molts anys. Pernat deia que a Espanya ningú no ha criticat Márquez per haver acabat davant de Lorenzo. I és cert. I afegia una frase que segur que podria portar polèmica: “el 50% dels “tifosi” de Vale no han vist mai un gran premi de motos”.
També us puc explicar que aquest matí, hora de Malàisia, Rossi i Iannone han esmorzat junts a l’hotel i el 46 li ha dit al 29 que s’oblidi del tema perquè no hi ha mala maror per haver-lo deixat fora del podi. Després, a la roda de premsa de presentació del GP de Malàisia, Valentino no s'ha tallat i ha deixat anar això: "És una vergonya, perquè aquesta gent són estúpids. No són veritables seguidors meus. Però per desgràcia així funcionen les xarxes socials en l’actualitat: tothom vol dir-hi la seva encara que diguin bestieses. Jo m’he trobat gent que em critica o parla malament fins i tot de la meva mare. Ho sento molt per Iannone, és normal que ell intentés guanyar-me".
*Una periodista israeliana que segueix MotoGP, la Tammy Gorali, es va encarregar de comptar tots els avançaments entre els 4 primers. Els números són 52 en total, repartits en 18 de Iannone, 16 de Márquez, 11 de Rossi i 7 de Lorenzo (el mallorquí va liderar 24 voltes de 27).