Les dues Yamaha frec a frec

El debat de la setmana, a la premsa i per extensió entre els aficionats, és la presumpta bona sort de Valentino Rossi. Jorge Lorenzo, principalment, atribueix a la seva mala sort els darrers esdeveniments/resultats, que per a ell han estat negatius. Entenent com a negatiu aquell cap de setmana en què després d'apallissar tothom als entrenaments, diumenge plou i tu no domines de la mateixa manera (Silverstone, Misano, Motegi...). La qual cosa és qüestionable, mirat des de l'altra banda: "Justificar tot el que li passa en la mala sort em sembla irrespectuós cap a la meva persona". Són les declaracions que va fer Valentino Rossi després de pujar al podi a Motegi.

Rossi demana la paraula

Al box del Movistar Yamaha hi ha més separació que mai. No és aquell mur de 2008, i encara no és la tensió del 2010. Valentino em deia diumenge passat que "és normal que sorgeixi una mica de tensió, perquè tots dos ens juguem el mundial, però la cosa encara no ha anat a més". Ho deia rient. Se les sap totes. Ahir al vespre, l'equip de Lorenzo van sopar en un restaurant de Rhyll, en un extrem de l'illa de Phillip Island. Fent pinya. En una altra taula hi havia el màxim responsable de Yamaha, Lin Jarvis, i l'equip de comunicació. De l'equip de Rossi no hi havia ningú. Ja se sap, els italians tiren molt més cap a la seva gastronomia, i a Cowes, a la capital de l'illa, hi ha un parell de "ristoranti" bons.

Lorenzo necessita un bon resultat a Phillip Island

Rossi no està fent ni més ni menys que l'any passat. Quan els altres tres fantàstics estan a to, fa 4rt, si no, pot guanyar i justament. Que ho està brodant, és evident. Perquè a la seva edat, fer el que fa és per treure's el barret. Al seu favor hi ha que està sabent controlar situacions que hauria de controlar Lorenzo, i que el mallorquí està fallant per petites coses. El que sí és ben palès, és que els incondicionals de Valentino són més que mai antiLorenzo. No li consenteixen al mallorquí que s'expressi lliurement. No comparteixo aquesta visió, lògicament, però sí que crec que Jorge Lorenzo no està usant les seves paraules per lluitar. Som en un moment de la temporada en què es lluita a la pista i a la sala de premsa: parlant o callant. El Jorge només parla, no es mossega mai la llengua; Valentino de vegades calla, i aquí sempre va amb aventatge. I aquest aventatge, encara que sigui poc, compta a l'hora de fer la suma final.