Un got és un got i un plat és un plat, i Tito Rabat és Tito Rabat. Ahir es va operar de la fractura del radi esquerre en un hospital d'Almeria, després d'una caiguda entrenant-se. Se li va bloquejar una roda i va anar per terra, i pràcticament ha esgotat les seves opcions de continuar viu en la lluita per revalidar el títol de Moto2, si és que en tenia.

Tito Rabat en acció

Rabat podria prendre-s'ho amb calma, recuperar-se una setmana a casa i després viatjar cap a Austràlia per reenganxar-se a la competició, però no; vola igualment al Japó, i amb la intenció de córrer! De moment li han recomanat que no marxi avui, que ho faci demà, i "sense presses". Quan sigui al circuit de Motegi, els metges el sotmetran a diverses proves per veure si està capacitat per córrer. En aquests casos, mai no saps si els metges imposen la seva condició o l'actitud dels pilots els estova.
Jo crec que és massa i tot; té un os fracturat i té un 0,00... d'opcions de revalidar el títol. Perdoneu, però algú ho havia de dir. Encara que ens astori que el Tito sigui com ells, com tots aquests pilots fets d'una altra pasta, que donarien la vida per no perdre's cap de les seves curses. Rabat, l'últim mohicà... fins que en vingui un altre que protagonitzi un altre episodi traumaticotraumatològic. Rabat correrà si els metges al Japó l’hi permeten. Un pilot és un pilot, una moto és una moto, un títol és un títol...
Ja sabíem que tard o d'hora Johann Zarco seria campió. A l'Aragó, el francès va notar la pressió i no va poder posar-se la corona. A Motegi, necessita tot just tres punts més que Rabat per ser-ho. Àlex Rins, tercer de la general, ja no l'atraparia ni guanyant-les totes d'aquí a final d'any. I si Rabat no rep l'OK per sortir a córrer, abans de començar la cursa, el pilot francès serà matemàticament campió del món de Moto2. Però l'últim mohicà Rabat té una raó per continuar corrent: la lluita pel subcampionat amb Àlex Rins. Un subcampionat és un subcampionat.