Jack Miller buscant Àlex Márquez

A tots ens ha sorprès la tàctica emprada per Jack Miller per combatre el líder de Moto3, Àlex Márquez, a la cursa de Malàisia. Una vegada? No passa res. Dues? Compte. Però cinc!? Fins en cinc ocasions Miller va buscar Márquez. Entenc que per posar-lo nerviós i que fallés. Va copar el lideratge de la cursa per marcar un ritme que li interessés i que al final Dany Kent pogués ajudar-lo i compensés així la cagada de l'anglès a la darrera volta del Japó. En l'esport es pot construir joc o destruir-lo, i l'australià va optar per la segona opció. Miller devia tenir molt fresc l’”incident de cursa" de Motorland, en què va anar per terra topant amb Àlex Márquez, i que els que jutgen no van considerar punible. Òbviament, ni ell ni el seu equip pensen que aquella acció fos fortuïta i se'n guardaven la resposta. I diumenge la va treure en cursa.

Un moment de la cursa del diumenge a Sepang.

I ens va agafar a tots per sorpresa. I a "nosaltres", els que no treballem als garatges ni vestim cap uniforme d'equip, és normal que ens sorprengués tanta agressivitat. Però als de l'equip Estrella Galícia 0.0... Si algú en sap perquè va guanyar un mundial havent de superar una situació semblant és l'Emili Alzamora el 1999 a l'Argentina davant de Marco Melandri. Per cert, sabeu qui era aleshores el cap d'equip de Melandri? Livio Suppo, el "team principal" del Repsol Honda de MotoGP. I és que la vida fa moltes voltes, i els pilots en fan més. Sabeu què penso? Que Direcció de Cursa està utilitzant amb Miller els mateixos filtres que l'any passat va utilitzar amb Marc Márquez en la seva temporada de debut a MotoGP, quan l'acusaven d'agressiu. Els vaig demanar a Lorenzo i Pedrosa per l'incident de Moto3. Lorenzo: "Agressiu? Sí, però no més que altres pilots en el passat, jo diria que menys". Pedrosa: "Són les curses, no?". Una manera molt barroera de dir-ho és que el petit està pagant pels pecats del gran. Definiu “pecat” com vulgueu. És una opinió i em puc equivocar.

A part d’això, Miller és un gran pilot. Quan un gran pilot usa aquestes males arts, és que està desesperat. No tenia res a perdre, perquè veia el mundial perdut. Ara no el veu tan perdut, però Àlex Márquez segueix tenint la paella pel mànec. Miller avisa que a València anirà igual. Del futur campió del món de Moto3 cerverí en depèn que el món sencer no passi vergonya veient un espectacle lamentable a la pista. I espero que Direcció de Cursa no els vulgui alliçonar, perquè amb la seva decisió ja han parlat. I també ho ha fet el germà gran. Marc Márquez: "He anat moltes vegades a declarar a la Direcció de Cursa per haver tocat un pilot, però tocar-lo 5 vegades de la mateixa manera i en la mateixa situació no ho havia vist mai. En Miller va ser realment agressiu, però si Direcció de Cursa li ho permet, crec que el meu germà té prou potencial i prou cos per fer-ho també".